GERİ

Eğitimde Mevsimlik Tarım İşçisi Öğrenciler Topluluğu İlk Buluşma

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 9, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

9 Ekim 2024Çarşamba günü 20:00-21:30 saatleri arasında Eğitimde Mevsimlik Tarım İşçisi Öğrenciler Topluluğunun ilk buluşmasına davetlisiniz! 


Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Sevim Sarıyıldız ve Sercan Şimşek bizleri yeni bir adhokratik toplulukta birlikte çalışmaya davet ediyor!

 

Türkiye’de pek çok çocuk, tarım sezonunda aileleriyle birlikte çalışmaya gidiyor. Ülkenin çoğu bölgesinde mevsimlik tarım işçisi öğrencisi olan öğretmenler mevcut. Bu konunun eğitime dair etkileri üzerine odaklanan çalışmalar da artmaya devam ediyor. Mevsimlik çalışmak için ailesiyle birlikte göç eden çocukların eğitimi kesintiye uğruyor, devamsızlık problemleri artıyor ve okula uyumları, aidiyetleri zarar görüyor. Bu da çocukların okulu sosyalleştiği, sosyal aidiyet göstereceği bir alan olarak görmesine engel olduğu gibi çocuğun akademik başarısını da düşürüyor. Bununla da kalmıyor. Araştırmalar gösteriyor ki; mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitimde yaşadığı sorunlar çok boyutlu ve karmaşık bir yapıda. Göçebe yaşam tarzı, dil ve kültür farklılıkları, maddi yetersizlikler ve eğitim altyapısının eksikliği gibi faktörler, bu çocukların eğitim başarısını pek çok noktadan olumsuz etkiliyor. 


Bu topluluk, mevsimlik tarım işçisi çocukların eğitimde yaşadığı sorunları görünür kılmayı ve sonrasında bu sorunlar için ortak akılla çözümler üretmeyi hedefliyor. Bu durumu gözlemleyen, çalışmak ve deneyimlerini paylaşmak isteyen her branş ve kademeden öğretmeni de çözümün bir parçası olmaya davet ediyor. Buluşmalarda, bu alanda çalışan akademisyen ve paydaşların da katılımıyla akademik okumalar yapacak, konu hakkında bilgi ve farkındalığımızı artıracak ve neler yapabileceğimize dair fikir paylaşımları yapacağız. Bu konu üzerinde derinleşecek ve sonrasında Türkiye’de bu konuyu görünür kılmak adına nasıl söz üretebileceğimiz üzerine düşüneceğiz. 

 

Eğitimde Mevsimlik Tarım İşçisi Öğrenciler Topluluğu, bu konuyu önemli bir sorun olarak gören ve konu üzerine birlikte çalışmak isteyen her branş ve kademeden Değişim Elçisi öğretmenlerin katılımına açıktır. 

 

İlk buluşmamız için 9 Ekim’de görüşmek üzere!

 

sevimsar%C4%B1y%C4%B1ld%C4%B1z2.png

Sevim Sarıyıldız

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sevim Sarıyıldız, Şırnak, Cizreli bir coğrafya öğretmeni. 2016 Eylül - 2023 Hazirana kadar özel sektörde coğrafya öğretmenliği yaptı. Sınav öğrencileriyle çalıştı ve gençleri çok seviyor. 2020’de başladığı yüksek lisansını bitirip, şehir coğrafyası alanında çalışmalar yaptı. GIS programları ve ComBo Tool Box ile SPSS alanlarında kendini geliştirdi. Eylül 2023 - Mart  2024 arasında Şanlıurfa’da Sunanın Kızları ve AÇEV ile birlikte “Kız Çocuklarının Eğitime Erişememe Sorunları” üzerine çalışan bir projede eğitmen olarak yer aldı. Şubat 2024’ten beri de Değişim Elçisi olarak Ağ’ın çok sıkı takipçisi. Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu’nda yer alıyor ve şimdilerde akademik olarak “feminist coğrafya” üzerinde çalışıyor. Daha öncesinde lisans hayatında da çalıştığı toplumsal cinsiyet konusu ile alanını ve mesleğini  birlikte yürütmeyi amaçlıyor. Doğayı ve kitapları çok seviyor.

 

sercan%C5%9Fim%C5%9Fek2.png

Sercan Şimşek

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sercan Şimşek, türk dili ve edebiyatı öğretmeni ve şimdilerde Aktoprak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak çalışıyor. Gaziantep’te anadolu masalları eğitici eğitmeni. Ebeveynleri ve çocukları masalın büyülü dünyasında bir araya getirip onlara masallar anlatıyor. Bugüne dek birçok sivil toplum örgütünde gönüllü olarak yer aldı. Aynı zamanda Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda Baba Destek Programı eğitici eğitmeni ve ilgili babalık ile ilgili hemen her yıl eğitimler düzenliyor. Sanatla, şiir ve tiyatro ile ilgileniyor. Pi ve Halkarabası isimli iki derginin içerik yöneticiliğini yapıyor. Hikayeler yazıyor ve yazmanın bir nevi arınmak olduğuna inanıyor. Kendini geliştirmeyi çok seviyor ve kendini geliştirmenin dünyayı değiştireceği inanıyor. 

 

Tarih
2024-10-09 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱