GERİ

Tartışmanın en güzel hali: Parlamenter Sistem Münazara Nedir ve Okullarda Nasıl Uygulanır?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 7, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

7 Ekim Pazartesi  günü  20:00-21:30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Tartışmanın en güzel hali: Parlamenter Sistem Münazara Nedir ve Okullarda Nasıl Uygulanır?” atölyesine davetlisiniz!

 

Parlamenter sistem münazara tekniği, okulda ve eğitimde öğrencilerin eleştirel düşünme, iletişim, araştırma, ikna ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmek için kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Münazara tekniği, bu becerileri geliştirmekle birlikte aynı zamanda öğrencilerin bir konu hakkında konuşurken farklı fikirleri duymasına ve empati yapma becerilerini geliştirmesine alan açar. 

 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yıldız Baş’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Fatma Dinçel’in moderatör olarak yer aldığı bu atölyede, parlamenter sistem münazara tekniğinin ne olduğuna ve nasıl uygulandığına değinecek; bu tekniğin öğrenciye katkıları üzerine konuşacağız. Bunun yanında, okulda münazara kulübü nasıl kurulur? Münazara turnuvaları nasıl hazırlanır? Tüm bu sorulara dair deneyimlerimizi paylaşacak ve münazara tekniğini kullandığımız bir uygulama yapacağız. 

 

Ortaokul ve lisede görev yapan, münazara konusuna ilgi duyan ve bunu sınıfında uygulamak isteyen herkesle 7 Ekim’de buluşalım.

 

Etkinlik her branş ve kademeden öğretmenin ve eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsizdir. Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

 

fatmadin%C3%A7el.png

Fatma Dinçel

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Fatma Dinçel, 2007 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun oldu. Halen Sakarya'da bir lisede psikolojik danışman olarak görev yapıyor. Psikodrama, psikodinamik terapi, yaratıcı drama ve P4C konularıyla ilgileniyor.

 

y%C4%B1ld%C4%B1zba%C5%9F.png

Yıldız Baş

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yıldız Baş, 2002 yılında Ege Üniversitesi'nden mezun olduktan 4 yıl sonra öğretmen olarak atandı ve o zamandan beri de tarih dersini "en sıkıcı ders" kategorisinden çıkarmak için çalışıyor. Oyunlaştırma, münazara, öğrenci koçluğu, olumlu okul iklimi gibi konularda kendini geliştirmeye çalışıyor. Aynı zamanda başka STK'larda gönüllülük çalışmaları sürdürüyor.

 

Tarih
2024-10-07 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱