GERİ

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Uygulamalar

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Eylül 30, 2024

Saat: 19:30-21:00

 

UNFPA İşbirliğiyle:

unfpa.png

 

30 Eylül Pazartesi günü 19:30 - 21:00 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Uygulamalar” deneyim paylaşımımıza davetlisiniz!

Toplumsal cinsiyet eşitliği, ülkemizde hala çok tartışılan bir konu olmayı sürdürüyor. Peki, toplumsal cinsiyeti eğitim ortamlarında ele almak neden önemli? 

Toplumsal cinsiyet eşitliği çocukların potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve toplumsal adaletin sağlanması için önemli unsurların başında geliyor. Çokboyutlu ve karmaşık sorunların çözümünde toplumsal cinsiyet boyutunun gözetilmesi gerekiyor. Bu sorunlardan biri ise Çocuk yaşta, erken ve/veya zorla evlilikler (ÇYEZE). Bu vakalar nezdinde görüyoruz ki vakalar olmadan, eğitim ortamlarında cinsiyet eşitliği temelli perspektif ile gerçekleştirilen etkinlikler koruyucu ve önleyici nitelikler taşıyabiliyor. 

Bu etkinlikte birlikte eğitim ortamlarında toplumsal cinsiyet eşitliği temelli çalışmaları nasıl kurgulayabileceğimiz üzerine konuşacak, bu kapsamda geliştirilen farklı uygulamalar üzerinden deneyim paylaşımı yürüteceğiz.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Uygulamalar başlıklı deneyim paylaşımımız 30 Eylül Pazartesi günü 19:30 - 21:00 saatleri arasında online olarak gerçekleşecek. Etkinliğin moderasyonunu proje koordinatörü ve Öğretmen Ağı İçerik ve Etki Koordinatörü Günalp Turan üstlenirken, konuşmacı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR’den Melisa Soran alandaki çalışmaları, Değişim Elçileri Merve Sarılı Kaya ve Meriç Dönmez ise Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika Programı kapsamında geliştirdikleri uygulamaları paylaşacaklar. Deneyim paylaşımı herkese ve tüm branşlara açık olup ücretsizdir. Katılmak için lütfen etkinliğe aşağıdaki buton üzerinden kayıt yaptırın.

 

melisasoran2.png

Melisa Soran Hakkında

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

mervesar%C4%B1l%C4%B1kayav2.png

Merve Sarılı Kaya Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Merve Sarılı Kaya, 2008 yılında Bozüyük Öğretmen Lisesi ve sonrasında 2012 yılında İstanbul Üniversitesi HAYEF İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Çek Cumhuriyeti Prag’da Comenius kapsamında bir sene İngilizce Öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli özel okullarda ingilizce öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda Apple Teacher’dır ve AB projelerinde, Microsoft Edu projelerinde yer almıştır. 2022’de Mor Sertifika programının da katılımcısıdır ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu gibi başkaca kadın platformlarında gönüllü çevirmenlik yapmaktadır. 

 

mericd%C3%B6nmezv3.png

Meriç Dönmez Hakkıdna

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim bölümünden mezun oldu. 2002’de MEB’de özel eğitim öğretmeni olarak göreve başladı ve şu anda da rehber öğretmen olarak görevini sürdürmekte. Bununla birlikte farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalarına devam etmekte ve 2017 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ’da yer almaktadır.

 

Gu%CC%88nalp%20Turan%20%281%29.png

Günalp Turan Hakkında

Günalp Turan, 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanı sıra Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne stajyer olarak katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu. Öğretmen Ağı içerisinde; Düşünme Becerileri Programı’nın ve çeşitli buluşmaların ve projelerin koordinasyonunda görev aldı. Eleştirel Düşünme, kültürlerarası öğrenme, moderasyon ve kolaylaştırıcılık üzerine çeşitli içeriklerde eğitici olarak yer aldı. Halen, Öğretmen Ağı’nda İçerik ve Etki Koordinatörü olarak çalışmakta olan Turan, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kültürel İncelemeler alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

 

Burçin Özkan Hakkında

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Milli Eğitim Bakanlığının değişik kademelerinde “öğretmen” olarak görev yapıyor. Mesleğini ve çocukları çok seviyor. Mesleği ile birlikte değişik sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışıyor. 2010 yılından beri AÇEV’de (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Baba Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı olarak “ilgili babalık” çalışmaları yürütmekte. Aynı zamanda 2017 yılında kurulan İyi Babalar Platformunun kurucu üyesi ve Çocuklar İçin Felsefe (P4C) eğitmenidir. 2022 yılından itibaren PERGEL (Pozitif Ergen Gelişimi) Projesi’nde süpervizör olarak çalışmalar yürütmekte ve 2023 yılında bir grup öğrenci ile hazırlamış olduğu TÜBİTAK Sergilenmeye Değer Projesi olan "Cinsiyetsiz Sözlük" içerik üreticisi ve koordinatörüdür.

 

Tarih
2024-09-30 19:30 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱