GERİ

Anlamlı Sosyalleşme ve Katılım Programı - Öğretmenler: Kendimiz İçin

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Eylül 28, 2024

Saat: 11:00-16:00

 

Hayal Gücü Merkezi İşbirliğiyle:

Hayal%20G%C3%BCc%C3%BC%20Merkezi%20Logo.png

28 Eylül Cumartesi  günü  11:00-16:00  saatleri arasında Adana, Sadıka Sabancı Ortaokulu’nda yüz yüze olarak  gerçekleşecek  “Anlamlı Sosyalleşme ve Katılım Programı - Öğretmenler: Kendimiz İçin” etkinliğine davetlisiniz!

 

Öğretmenlerden son zamanlarda çok sık duyduğumuz bir şey var: Daha sık bir araya gelmeye ve daha çok birlikte üretmeye dair duyulan ihtiyaç. Görüyoruz ki; birlikte çalışmak, sosyalleşmek, bir topluluğun parçası olma hali, motivasyonumuzu artırıyor; öğretmenin iyi olma haline de olumlu bir etki yaratıyor. 

 

Hayal Gücü Merkezi kurucu üyesi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Uğur Ali Yıldırım’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Banu Yücetaş’ın moderatör olarak yer aldığı “Anlamlı Sosyalleşme ve Katılım Programı-Öğretmenler: Kendimiz İçin” atölyesinde; öğretmenlerin hem sınıf içinde de uygulayabilecekleri beceri odaklı, katılımcı, demokratik üretim ve sosyalleşme grupları oluşturmalarını sağlayacak hem de meslektaşları ile ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda  projeler üretme süreçlerine odaklanacağız. 


Hayal Gücü Merkezi modelinin içinde yer alan “Yapabilirim Meclisi” modeline odaklandığımız etkinlikte, katılımcıların koşulsuz kabul ortamında becerilerini ve hayallerini ifade etmesini sağlayarak, ilgi, beceri ve kolektif üretim grupları oluşturmayı ve bu sayede anlamlı bir sosyalleşme süreci yaratmaya çalışacağız. 

 

Bu sürecin bir parçası olmak isteyen öğretmenlerle 28 Eylül’de Adana’da buluşalım.

 

Etkinlik her branştan ve kademeden öğretmenin ve eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsizdir. Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

 

banuy%C3%BCcetas.png

Banu Yücetaş

Öğretmen Ağı Değişi Elçisi Banu Yücetaş, Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2000 yılında mezun oldu. MEB’de tüm eğitim kademelerinde görev yapan Yücetaş 2005 yılından beri AÇEV’de Anne Destek Programı eğitimcisi olup, ilgili programın Adana saha danışmanı olarak ebeveyn eğitimleri yapmaktadır. Şu an aktif olarak Adana/ Seyhan’a bağlı Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

uguraliyildirim.png

Uğur Ali Yıldırım

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve Okul Öncesi Öğretmeni Uğur Ali Yıldırım 34 yaşındadır ve üç ilde on iki sene boyunca görev yapmıştır. Şu anda da Adana’da öğretmenliğe devam etmekte, 2014’den bu yana da eğitimde uygulanabilir ve özgün öğrenme yöntemleri üzerine çalışmaktadır. Çalışmalarını, 2016 yılından itibaren, kurucu olduğu Hayal Gücü Merkezi çatısı altında devam etmektedir. 2020 yılında dernekleşen Hayal Gücü Derneği’nin de kurucu üyesidir.

 

Tarih
2024-09-28 11:00 - 16:00
Konum
Sadıka Sabancı Ortaokulu
Vefa Cd. 2, 01180 Seyhan Adana
╲╱