GERİ

Okullarda Çalışan Psikolojik Danışmanlara Yönelik Deneyim ve Bilgi Paylaşımı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Eylül 10, 2024

Saat: 20:00-21:00

 

10 Eylül Salı  günü  20:00-21:00  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  Okullarda Çalışan Psikolojik Danışmanlara Yönelik Deneyim ve Bilgi Paylaşımı” etkinliğine davetlisiniz!

Lisans eğitimi sonrası okul deneyimine başlayan psikolojik danışman / rehber öğretmenler için bu bilgileri pratiğe dönüştürmek  zaman zaman zor oluyor. Bilgiyi deneyime dönüştürme sürecinde aktarılan bilgilerin artık ticarileşmesi, okulda bir psikolojik danışman / rehber öğretmen olma deneyiminin açık bir şekilde aktarılan, erişilebilir deneyimden uzaklaşması mesleğe yeni başlayanlar için bir handikap doğuruyor. Bunun için meslektaş arasındaki sürekli bilgi paylaşımı, deneyim aktarımı, erişilebilir destek mekanizması ve dayanışma pratiği oluşturmak büyük önem taşıyor. 

 

Göreve yeni başlayan, kamu ve özel okullarda çalışan psikolojik danışman / rehber öğretmenlere yönelik bu etkinlikte; özel / devlet okullarında çalışmaya başlayınca ilk olarak neler yapılacağına, düzenlenmesi gereken evraklar ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalara dair konuşacağız. Bu kapsamda, tüm kademelerde psikolojik danışman olma deneyimine, danışmanlık tedbirinin ne olduğuna, davranış değerlendirme kurulu süreçlerine, lise ve üniversite tercih dönemi deneyimlerine; bunlarla birlikte disiplin kurulu, bireyselleştirilmiş eğitim programı gibi konulara değineceğiz.

 

Öğretmen Ağı Değişim Elçileri  Banu Yücetaş, Güneş Derianlp, Aydın Açıkalın, Semih Zidanoğlu ve Züleyha Kaplanoğlu’nun konuşmacı, yine Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Fatma Ersöz’ün moderatör olarak yer aldığı bu Deneyim Paylaşımı etkinliği için 10 Eylül’de buluşalım!

 

Tüm branş ve kademeden göreve yeni başlamış psikolojik danışman ve okul yöneticilerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz. 

 

ayd%C4%B1na%C3%A7%C4%B1kal%C4%B1n.png

Aydın Açıkalın

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Aydın Açıkalın, okul psikolojik danışmanı olarak Ankara’da görev yapıyor. Meslekte onuncu senesi ve ortaokul kademesinde çalışıyor.

 

banuy%C3%BCcetas.png

Banu Yücetaş

Öğretmen Ağı Değişi Elçisi olan Yücetaş, Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2000 yılında mezun oldu. MEB’de tüm eğitim kademelerinde görev yapan Yücetaş 2005 yılından beri AÇEV’de Anne Destek Programı eğitimcisi olup, ilgili programın Adana saha danışmanı olarak ebeveyn eğitimleri yapmaktadır. Şu an aktif olarak Adana/ Seyhan’a bağlı Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

fatmaers%C3%B6zv3.png

Fatma Ersöz

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Fatma Ersöz, Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Aynı sene kamuda psikolojik danışman olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimine ise Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik anabilim dalında devam ediyor. 2022 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi.

 

G%C3%BCne%C5%9F%20Derinalp.png

Güneş Derinalp

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Güneş Derinalp, okul psikolojik danışmanı. Mesleğinin onuncu yılını doldurmak üzere ve İstanbul’da yaşıyor. 

 

semihzindano%C4%9Flu.png

Semih Zidanoğlu

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Semih Zidanoğlu, on iki yıldır psikolojik danışman olarak çalışıyor. Şu anda ortaokul kademesinde görev yapıyor. 

 

zuleyhakaplanoglu.png

Züleyha Kaplanoğlu

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Züleyha Kaplanoğlu, özel okullarda ortaokul ve lise kademesinde on senedir okul psikolojik danışmanı olarak çalışıyor. 

 

 

Tarih
2024-09-10 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱