Endüstriyel Hayvancılığın Etkileri: Hayvanlar, Çevre ve İnsanlar
Haziran 4, 2024
Saat: 20:00-21:30
Kafessiz Türkiye İşbirliğiyle:
4 Haziran Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Endüstriyel Hayvancılığın Etkileri: Hayvanlar, Çevre ve İnsanlar” etkinliğine davetlisiniz!
Endüstriyel hayvancılık, hayvanların sadece bir ham madde olarak görüldüğü, onların da bir canlı olduğu gerçekliğinden ziyade, sadece gıda ve kâr elde etmek için kullanıldığı sisteme odaklanmaktadır. Günümüzde gıda sisteminin endüstriyelleşmesi neticesinde hayvanlar da aşırı yoğunlaştırılmış şartlarda yetiştirilmekte ve bundan büyük zarar görmektedirler. Endüstriyel hayvancılık aynı zamanda çevre ve kamu sağlığı açısından da büyük sorunlar doğurmaktadır.
Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Engin Arıkan ve Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği, Kafessiz Türkiye kampanyası Gönüllü İlişkileri ve Eğitim Etkinlikleri Koordinatörü Nazlı Elvan Gökgöz’ün konuşmacı; Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Merve Sarılı Kaya ve Miray İşler’in moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte; endüstriyel hayvancılığın ne olduğuna, bunun çevresel ve kamu sağlığına olan etkilerine değinecek ve aynı zamanda okullarda bu konuya dair gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmaları ve reformlar hakkında, dünyadan ve Türkiye’den örneklerle konuşacağız.
Hayvan hakları üzerine endüstriyel hayvancılık perspektifinden düşünmek ve bu konuyu eğitim bağlamından ele almak isteyen herkesle 4 Haziran’da buluşalım.
Bu etkinlik, isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayalım.
Engin Arıkan
Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı olan Engin Arıkan, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Galatasaray Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
Nazlı Elvan Gökgöz
Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği, Kafessiz Türkiye Kampanyası’nda Gönüllü İlişkileri ve Eğitim Etkinlikleri Koordinatörü olan Nazlı Elvan Gökgöz, aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi sosyoloji bölümü mezunudur.
Merve Sarılı Kaya
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Merve Sarılı Kaya, 2008 yılında Bozüyük Öğretmen Lisesi ve sonrasında 2012 yılında İstanbul Üniversitesi HAYEF İngilizce Öğretmenliğinden mezun oldu. Çek Cumhuriyeti Prag’da Comenius kapsamında bir sene İngilizce Öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli özel okullarda İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda Apple Teacher olan Kaya, AB projelerinde, Microsoft Edu projelerinde yer aldı. 2022’de Mor Sertifika programının da katılımcısı olan Merve Sarılı Kaya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nda ve başkaca kadın platformlarında gönüllü çevirmenlik yapıyor.
Miray İşler
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan İşler, İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl Balıkesir’de bir devlet okulunda göreve başladı. 2022 yılında Modern Türk Edebiyatı alanındaki yüksek lisansını tamamladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “Bir Hikayem Var” adlı uygulamasıyla yer aldı ve uygulaması Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bursa’daki İÖK Yerel çalıştaylarında yaygınlaştırıldı. Doğa Derneği gönüllüsü olan İşler; Ekoloji ve Kapsayıcılık temelli ders içerikleri üretmeye devam etmektedir.