Borusan Hikaye Evi / Hikaye Anlatıcılığı Atölyeleri
Mayıs 28-29-30, 2024
Saat: 18:00-20:00
Borusan Kocabıyık Vakfı İşbirliğiyle:
28, 29, 30 Mayıs Salı, Çarşamba ve Perşembe günü 18:00-20:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek “Borusan Hikâye Evi Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi” etkinliğine davetlisiniz!
Borusan Kocabıyık Vakfı'nın eğitim projesi Borusan Hikâye Evi Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi, Hatay'da öğretmenlerle buluşuyor. Hikâye Evi'nin düzenleyeceği buluşmaların amacı; öğretmenlerin iyi olma halini desteklemek için yerinde tespit edip her koşula uygun olarak programını güncelleyebilen dinamik bir yapılanma ile Mayıs ayına kadar farklı temalar çerçevesinde aylık buluşmalar düzenlemek.
Dönüşümlü olarak Seiba Anlatı Merkezi'nin eğitmenleri Roza Erdem ve Şeyda Çevik ile gerçekleşecek Hikâye Anlatıcılığı Buluşmaları, Öğretmen Ağı'nın Hatay'da açtığı Öğretmen Dayanışma Alanı'nda yapılacak ve her ay üç günlük buluşmalarla sürecek. Buluşmalardaki esas; birlikteliği güçlendirmek, kaynaklarımızla yeniden buluşmak ve hayatla yeniden ilişkilenmeye katkı sağlamak. Atölyelerde, hikâyeyi zemin alan bir perspektifle, söz söyleyebilme ve ifade edebilme gibi iki temel davranışı geliştirmeye ve güven ihtiyacının bir topluluk içerisinde karşılanmasına yönelik egzersizler ve uygulamalar sunulacak. Bu buluşma ise Şeyda Çevik yürütücülüğünde ve Kesra Okumuş moderatörlüğünde gerçekleşecek.
Hikayelerin dünyasına giden yollara birlikte kapı aralamak için 28,29 ve 30 Mayıs’ta Hatay’da buluşalım!
İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan atölyeye kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz.
Kesra Okumuş
Eğitmen ve Kolaylaştırıcı olan Kesra Okumuş, 2013 yılından beri sınıf öğretmenliği yapıyor. Kendini bildi bileli merak duygusu rehberlik etti ona. Çocuklarla kurduğu ilişki ile öğrenmenin çok taraflı bir şey olduğunu deneyimledi. Çocuk hakları, insan hakları, toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık gibi meselelere duyduğu ilgi ve merak nedeniyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Yine çocuklarla keşfettiği felsefeye duyduğu merakla felsefe bölümünü okumaktadır. Çocuklar için felsefe, yaratıcı drama, şiddetsiz iletişim, travma bilinçli kolaylaştırıcılık, yaratıcı yazma, hikaye anlatıcılığı, dans ve hareket üzerine çalışmalarını sürdürüyor. 6 Şubat depremleri ile Hatay’a taşındı ve şimdilerde sivil alanda gençlerle ve sahada çalışanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Oyun oynamayı, dans etmeyi, gülmeyi, doğa yürüyüşlerini ve kamp yapmayı sever.
Şeyda Çevik
Eğitmen ve Hikaye anlatıcısı olan Şeyda Çevik büyüyünce ne olacaksın sorusuna “Öğretmen” diye cevap verdiğini hatırlıyor. Zamanla, büyüdükçe bu cevap değişse de hayat onu İstanbul’a eğitim fakültesine getirdiğinde önce bir süre bu cevabını hatırlayamadı. Ta ki ilk okul deneyimi dersinde sınıflara girip çocuklarla karşılaşıncaya dek. O gün hayatındaki en önemli kararlardan birisini verdi. Bu yolda yürüyecekti ve elinden gelenin en iyisini yapacaktı. Mezun olduktan sonra İstanbul’da çeşitli özel okullarda sınıf öğretmenliği yapmaya başladı. Elinden geldiğince farklı alanlarla ilgilenmeye, aldığı eğitimleri öğrenme ortamlarına adapte etmeye çalıştı. Ama sanki bir şeyler eksikti. Öğretmen olarak bile, programın ona da dayattığı ve yapması gerekenlerden dolayı sıkılıyordu. Peki ya öğrencileri? İşte tam da masallardaki gibi bir yol belirdi önünde. Daha önce hiç duymadığı bir kelime fısıldadı Nazlı ona: “Hikaye anlatıcılığı”. Bu alana girdikçe, uygulamaları sınıfında da yaptıkça onun için de öğrencileri için de sihirli bir dünya aralanmıştı. Aralarındaki bağ her anlattığı masalla daha da güçleniyordu artık.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay