GERİ

Bir Yol Haritası: Yeni Müfredat Bize Ne Söylüyor?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 9, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

9 Mayıs Perşembe  günü  20.00-21.30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  “Bir Yol Haritası: Yeni Müfredat Bize Ne Söylüyor?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Milli Eğitim Bakanlığı 26 Nisan 2024’de yeni müfredatın taslağını “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığı ile kamuoyuna sundu. Bir hafta olarak belirlenen geribildirim sürecinde Eğitim Reform Girişimi (ERG) de dahil pek çok sivil toplum kuruluşu hem sürece hem de içeriğe dair geribildirimlerde bulundu. ERG, bu sürece dair değerlendirmelerini  “Eğitim Askıda: Eğitim Reformu Girişimi’nin Milli Eğitim Bakanlığı Taslak Öğretim Programları İnceleme ve Değerlendirmesi” yayında paylaştı. Bu müfredatın, eğitimde de öğretmenler arasında da yankısı sürüyor. 


 

Sadece Değişim Elçileri topluluğuna özel olarak gerçekleşecek bu etkinlikte de hem bu yankılar üzerine konuşacak, müfredatın öğretmenlerin gözünden nasıl göründüğüne ve karşılandığına bakacak hem de öğretmenler olarak bu müfredata alternatif olarak neler yapabileceğimizi tartışacağız. Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Sevilay Eş Şengül ve Ayşe Alan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek bu deneyim paylaşımında; yeni müfredatı anlamaya, kodlarını çıkarmaya çalışacak, bu süreçte sivil toplumdan, sahadan, akademiden nasıl destek alabileceğimizi, nasıl birlikte çalışabileceğimizi konuşacak ve kendi pratiklerimiz üzerinden müfredat değişikliklerine dair deneyimlerimizi birbirimizle paylaşacağız.

 

Bu süreçte topluluk olarak neler yapabileceğimizi konuşmak isteyen herkesle 9 Mayıs’ta buluşalım. 

 

Etkinliğe kaydolmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz. 

 

Ays%CC%A7e%20Alan.png

Ayşe Alan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayşe Alan, ODTÜ Tarih Bölümü lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans mezunu. Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği, bölüm başkanlığı ve idareciliğin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde (SEÇBİR) proje koordinatörü olarak görev yaptı. Çeşitli günlük gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor ve Açık Radyo’da “Okul Zili” adında program yapıyor. Toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ırkçılık, tarih ve demokrasi eğitimi, eğitim politikaları, eleştirel düşünme çalışma alanları arasında.

 

sevilaye%C5%9F%C5%9Feng%C3%BClv2.png

Sevilay Eş Şengül

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sevilay Eş Şengül, Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümü mezunu ve 2006 yılından beri Türkçe öğretmenliği yapıyor. Şu an İstanbul'da bir devlet okulunda çalışıyor. Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans eğitimi aldı. MEB onaylı drama eğitmeni. İstanbul Bilgi Üniversitesinde 2014-2016 yılları arasında ayrımcılık ve engelli ayrımcılığı başlıklarında eğitim aldı. Çocuklarla stop-motion film çalışmaları yapmakta. DOYA’nın (Disiplinlerarası Oyun Atölyesi) kurucuları ve "Disiplinlerarası Kazanım Odaklı Oyunlar" ve "İğne Deliğinden Dünya" adlı kitapların yazarları arasında. 2017 yılından beri de Öğretmen Ağ'ı Değişim Elçisi. Ayrımcılık, düşünme becerileri, eleştirel düşünme, tasarım odaklı düşünme, disiplinlerarası ders içerikleri geliştirme, yaratıcı drama gibi başlıklarda çalışmalar yürütmekte.

 

Tarih
2024-05-09 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱