GERİ

Eğitimde Sanatın Gücü: Karakalem Resim Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 11, 2024

Saat: 13:00-16:00

 

11 Mayıs Cumartesi günü 13:00-16:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek “Eğitimde Sanatın Gücü: Karakalem Resim Atölyesi” etkinliğine davetlisiniz!

 

Eğitime sanatın dahiliyeti, çocukların yaratıcılığını güçlendirdiği gibi, onlara özgüven kazandıran, problem çözme becerilerini geliştiren, duygularını ve kendini ifade etmesi için bir alan sunan bir işlev de görmektedir. Farklı sanat alanlarında olduğu gibi görsel sanatlara da bakacak olursak, çocuğun karalama ile başlayan öğrenmeleri ,okul öncesi dönemde verilen ve sonraki dönemlerde devam eden sanat eğitimiyle, çocukların  mutlu,  yaratici, umutlu, estetik düzeyleri yüksek bireyler olmalarına yardımcı olur. Sanat eğitimi  çeşitli alanlar ile beslenerek verilirse bireylerin kişisel gelişimlerine faydası olacağı gibi, çocukların duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacaktır.

 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Nur’un yürütücülüğünü ve Değişim Elçisi Sibel Ezer’in moderasyonunu yapacağı bu etkinlikte de; resmi ve sanatı sınıflarımıza nasıl taşıyabileceğimizi, çocuklarla sanat çalışmaları yaparken nasıl yönergeler verebileceğimizi konuşurken, bir karakalem resim çizme deneyimi yaşayacağız. 

Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, sanatın eğitimdeki yeri üzerine tartışmak ve keyifli bir vakit geçirmek isteyen herkesle 11 Mayıs’ta buluşalım. 

 

Etkinlik tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

%C3%B6zlemnur.png

Özlem Nur

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Nur,  2012 yılında Çukurova Üniversitesi Resim İş öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2013- 2016 yıllarında Aile ve  Sosyal Hizmetler  bakanlığına bağlı kız yurdunda görev yaptı. 2016 yılında ise MEB’de  göreve başladı ve ortaokul, lise kademelerinde çalıştım. Şu anda ise Hatay’da Özel Eğitim Meslek Okulu’nda  görev yapmaktadır.

 

sibelezer.png

Sibel Ezer

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sibel Ezer, Adnan Menderes Üniversitesi’nden matematik öğretmeni olarak  mezun oldu. İlk görev yeri Şırnak Beytüşşebap’ta bir süre görev aldıktan sonra önce Osmaniye’ye geçti. Şimdi de Hatay’da görev yapmaktadır.. Meslekteki on beşinci yılındadır ve şu anda geçici olarak okul idareciliği görevine de devam ediyor. Kitap okumayı ve müziği çok fazla seviyor.

 

Tarih
2024-05-11 13:00 - 16:30
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱