GERİ

Mesleğin Ötesinde: Öğretmenlik Deneyimini Okul Dışına Taşımak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Nisan 17, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

17 Nisan Çarşamba günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Mesleğin Ötesinde: Öğretmenlik Deneyimini Okul Dışına Taşımak” etkinliğine davetlisiniz!

 

Öğretmenlik disiplinlerarası bir meslek ve doğası gereği okul dışı alanlara da oldukça açık ve yatkın. İletişimden edebiyata, siyasetten ekonomiye, sanattan bilime pek çok alan öğretmenin bilgi dağarcığı içinde yer alıyor. Bu da diğer mesleki disiplinleri daha kolay anlamayı ve birlikte yol almayı kolaylaştırıyor. Ayrıca öğretmenliğin toplumsal alanda temsil edilmesine, eğitim politikalarından insani alana kadar pek çok alanda sözünü söylemesine ihtiyaç var. Bu ihtiyaç mesleği okul dışına taşımayı kaçınılmaz ve değerli kılıyor.

 

Ayşe Alan mesleğini okul dışına, radyoculuğa, yazarlığa, yetişkin eğitmenliği, sivil toplum gibi alanlara taşıyan bir öğretmen. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayşe Alan’ın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sinem Amaş‘ın moderatör olarak yer alacağı bu deneyim paylaşımı etkinliğinde de; okul dışında alanlara yönelmiş öğretmenlerin neler yaptığı ve bu çok yönlü bakış ve eğitim derdini farklı alanlara taşımanın deneyimi üzerine konuşacağız. 


 

Öğretmenliği farklı disiplinlerle birlikte düşünmek ve okul dışı öğretmenlik deneyimi üzerine konuşmak isteyen herkesle 17 Nisan’da buluşalım!

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

ay%C5%9Fealan.jpgAyşe Alan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayşe Alan; ODTÜ Tarih Bölümü lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans mezunudur. Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği, bölüm başkanlığı ve idareciliğin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde (SEÇBİR) proje koordinatörü olarak görev yaptı. Çeşitli günlük gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor. Toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ırkçılık, tarih ve demokrasi eğitimi, eğitim politikaları, eleştirel düşünme çalışma alanları arasında.

 

sinemama%C5%9F2.pngSinem Amaş

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sinem Amaş, Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Edirne'de bir özel okulda görev yapıyor. Eğitimde oyunlaştırma, müzikle matematik öğretimi, masal ve oyunla değerler eğitimi konularında çeşitli çalışmalar yapıyor ve atölyeler düzenliyor. Bu alanda yazdığı kitap bölümleri var.  Öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirebilmek için derdi çocuk olan herkesle işbirliği yapmak üzere Ayraç Bülten adlı bir eBülten aracılığıyla biriktirdiği deneyimlerini paylaşıyor.  Öğretmen Ağı’nda "Bir Kitap Milyonlarca Hayat" ve "Eğitimde Oyunlaştırma" topluluklarının moderatörlüğünü yapıyor ve  bu alanlarda topluluk arkadaşları ile çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

Tarih
2024-04-17 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱