GERİ

Rağmenlere Rağmen Kendi Okulunu Yaratmak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 27, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

27 Mart Çarşamba günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Rağmenlere Rağmen Kendi Okulunu Yaratmak” etkinliğine davetlisiniz!

Okul nedir? Hayatımızın kaçınılmaz bir bir parçası, eğitim mekanı, kendimizi inşa ettiğimiz bir  sosyalleşme alanı… Gerçekten de herkes için öyle mi? Okullar içindeki öğrencilerini ne kadar kapsıyor ve onların kendini var etmesine alan açıyor? Kendini okuluna ait hissetmemek ne kadar bireysel bir durum gibi görünse de bunun sistemsel sebepleri neler olabilir? Peki öğrenci gözüyle bakmadan  bu sebepleri anlamak mümkün müdür?

Dünyayı kurtarma tutkunu ve değişim öncüsü Melisa Akkuş’un konuşmacı,Değişim Elçisi Sefanur Yeşilyurt Aksakal‘ın moderatör olacağı bu Karşılaşmalar etkinliğinde Melisa’nın okulunu bırakarak nasıl kendi değişim yolculuğunu başlattığını ve eğitime bakışını anlattığı ilham verici bir sohbete yer vereceğiz. Okulu yeniden düşünmek ve yaratmak isteyen herkesle 27 Mart’ta buluşalım. 

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

melisaakku%C5%9F.png

Melisa Akkuş

Melisa Akkuş, dünyayı kurtarma tutkunu ve değişim öncüsüdür. Dünyayı kurtarma tutkusuna sahip olan Melisa, çocukluğundan beri dünyaya pozitif etki yapma arzusuyla dolu. Kendi okulunu yaratma ve hayallerinin peşinden gitme kararıyla eğitim hayatına başlamıştır. Özellikle toplumsal sorunlara gönüllü olarak katılarak sürdürülebilirlik, çocuk ve gençlik hakları gibi sosyal konulardan kapsayıcı çalışmalar yürütmüştür. İçerisinde bulunduğu, başlattığı, olduğu yerler ile çocukların ve gençlerin sesini duyurmuş ve büyük bir etki yaratmıştır. Türkiye'nin iklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki en kapsamlı gençlik platformu olan İklim Öncüleri başlatıcılarından Şu anda pek çok sivil toplum kuruluşunda, yerde bulunarak, önemli projelerini sürdürerek, hayal ederek ve icat çıkararak çalışmalarına büyük bir tutkuyla devam etmektedir.

 

sefanurye%C5%9Filyurt.png

Sefanur Yeşilyurt Aksakal

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Uluslararası İlişkiler lisans mezunu olan Yeşilyurt Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda Eleştirel Erkeklik ve Şiddet konusunda yüksek lisans yapıyor. Edebiyat sever bir barış eğitmeni. Yetişkinlerle çatışma çözümü, şiddetsiz iletişim ve barış kültürünü yaygınlaştırma konularında atölyeler düzenledi. STK'larda gönüllü çalışmalar yapıyor. AB Proje Ofisinde proje uzmanı olarak çalıştı ve tercümanlık yaptı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, feminist çeviri, barış ve iklim adaleti, eleştirel pedagoji, dezavantajlı gruplar, projeler ve eğitimde yenilikçi yöntemler ilgi alanları arasında. Değişim Elçisi Sefanur, şu anda bir meslek lisesinde ingilizce öğretmeni olarak görev yapıyor.

 

Tarih
2024-03-27 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱