GERİ

Kalabalık Sınıflardan Yalnızlığa: Bir Öğretmen Nasıl Yazar Olur?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 25, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

25 Mart Pazartesi günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Kalabalık Sınıflardan Yalnızlığa: Bir Öğretmen Nasıl Yazar olur?” etkinliğine davetlisiniz!

Herkesin keçileri kaçırdığı bir mevsim vardır. İnsan bunu bazen dağların tepelerine çıkarak, bazen arayarak, bazen de rüyalara dalarak yaşamaya çalışır. O mevsime gelince sanki yüzyıllar boyunca beyninin bir noktasında bekleyen perde aralanır, yaşamak denilen şeyin anlamı işte o zaman gerçek manasını bulmaya başlar…”

Bu Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, sınıfın sessiz seslerini ve öğretmenin iç yolculuğunu keşfetmek için bir araya geleceğiz. Yalnızlıkla dans eden kelimelerin büyüsüne kapılacak ve bir öğretmenin nasıl yazar olabileceğini birlikte öğreneceğiz.

Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden Özge Gökbulut Bayer’in konuşmacı, Ezgi Temiz Çeliker’in ise moderatör olacağı bu etkinlikte Bayer’in son kitabı Osman’ın Keçileri Kaçırdığı Mevsim üzerinden yazarlık deneyimi ve bunun öğretmenlik deneyimiyle ilişkisine odaklanacağız. Yazarlık ve öğretmenlik deneyiminin kesişimine ilgi duyan herkesi 25 Mart’taki etkinliğimize bekliyoruz. 


Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

ozgegokbulutbayer.png

Özge Gökbulut Bayer

Değişim Elçisi Özge Gökbulut Bayer 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tarih bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Mezun olduğum yıldan beri öğretmenlik yapan Bayer doğaya duyduğu müthiş merak ve sevgi neticesinde doğa pedagojisi eğitimi aldı. Kendisi uzun süredir her gün çocuklarla ormanda ağaçlarla konuşup, taşlardan öykü yaratırken çocukların kendi doğalarını bulmalarına eşlikçi oluyor. Çok küçük yaşlardan beri okuyor ve yazan Bayer’in yayınlanmış “Dünyayı Gezen Tüy” isimli bir çocuk kitabı ve Osman’ın Keçileri Kaçırdığı Mevsim isimli bir kitabı var

 

ezgitemizc.png

Ezgi Temiz Çeliker

Değişim Elçisi Ezgi Temiz Çeliker, üniversite döneminden itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yapmıştır. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretmiş ve yaygınlaştırmıştır. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inandığı için bu alanda çalışmalarını sürdürmüş, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler almış, uygulamalar yapmış, öğretmenler için geliştirilen dijital düşünme becerileri programının tasarımına katkıda bulunmuştur. Uzun yıllar özel okullarda fen bilimleri öğretmeni ve akademik koordinatör olarak çalışan Çeliker, şu an sivil toplum kurumları, kamu kurumları ve şirketlerle eğitim koordinatörü ve eğitsel tasarım uzmanı olarak çalışmakta, çocuklar, gençler ve yetişkinler için eğitim içerikleri üretmektedir.

 

Tarih
2024-03-25 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱