Başımıza ne geldi? Buradan birlikte nasıl çıkarız?
Mart 5, 2024
Saat: 20:00-21:30
SEÇBİR İşbirliğiyle:
5 Mart Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Başımıza ne geldi? Buradan birlikte nasıl çıkarız?” etkinliğine davetlisiniz!
Öğretmenlik yapmanın çok zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Hızlı dönüşüm, artan eşitsizlikler ve kutuplaşma, ekonomik kriz, nesilsel çatışmalar, değişen çocuk yetiştirme kültürü gibi birçok faktör öğretmenleri yepyeni sorunlarla karşı karşıya getiriyor. Böyle bir ortamda bireysel çözümler bulmak zor. Öncelikle olan biteni anlamlandırmamız, kolektif stratejiler geliştirmemiz gerekiyor. Bu buluşmada Alev hocaya “ne yaşadığımızı” ve “neler yapabileceğimizi” soracağız, bu soruları hep birlikte tartışmaya açacağız.
SEÇBİR-Öğretmen Ağı Akademi Buluşmaları, akademide yürütülen çalışmaların ve üretilen bilgilerin öğretmenler başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesle, öğretmenlerdeki deneyimin ise akademiyle paylaşılmasını amaçlamaktadır. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin farklı branşlardan eğitimcilerle bir araya gelmesiyle günümüzün sorunlarına disiplinlerarası bir bakış geliştirmeyi de hedeflemektedir.
Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek buluşma serisi öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum çalışanları ve gönüllüleri başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesin katılımına açıktır.
Tüm branş ve kademeden öğretmenlerinin, öğrencilerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.
Alev Çavdar
Alev Çavdar, Psikoloji lisans ve Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve New York City University’de bütünleşik programına devam ederek 2014’te Klinik Psikoloji Doktora derecesini almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde klinik psikolog olarak başlayan çalışma hayatına doktoradan sonra yine İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde akademisyen olarak devam etmiştir. Halen aynı kurumda Klinik Psikoloji Yüksek Lisans
Programları Direktörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Psikoanalitik teori ve psikodinamik terapi alanlarında ders, seminer ve süpervizyon vermenin yanı sıra bilimsel araştırmalar yürütmektedir. Araştırma alanları psikoterapide duygular, deneyim ve dönüşüm, yetişkin psikoterapisinde süreç-sonuç ilişkisi, psikanalitik kavramlara çağdaş yaklaşımlar, savunma mekanizmaları ve zaman algısıdır.
Kenan Çayır
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim
Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Kenan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.
Melisa Soran
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde ve yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Programı’nda tamamlayan Soran, bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştıktan sonra, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda ve Sabancı Üniversitesi bünyesindeki Eğitim Reformu Girişimi’nde eğitmen, proje uzmanı ve ölçme değerlendirme uzmanı olarak çalıştı. Hisar Okulları’nda akademik destek sorumlusu olarak görev yaptı. Eğitim-Sen 3 nolu şubeye bağlı Kadınlar Sahnesi Tiyatro Ekibi ile KA-DER Eğitim Komisyonu’nun bir üyesi olan Soran, Eylül 2012’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi ekibine katıldı. Soran, şu anda Sabancı Vakfı desteğiyle Tohum Otizm Vakfı İle birlikte Eğitimde Engelli Hakları Projesini yürütmektedir.