Dışavurumcu Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak
Şubat 24-25, 2024
Saat: 11:00-16:00
24 -25 Şubat Cumartesi ve Pazar günü 11:00-16:00 saatleri arasında Hatay Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze gerçekleşecek “Dışavurumcu Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak” atölyesine davetlisiniz!
Sanat, hayatımıza ve deneyimlerimize farklı perspektiflerden ve daha yaratıcı bir yolla bakmamıza bir alan açar. Amerikalı Şair Mary Oliver da, hayata bir sanatçı gözüyle bakabilmenin önemini, bunu duru bir dille ifade ederek paylaşmıştır. Kişilerin ve toplulukların kendilerini dönüştürme gücünün ancak kendilerinde olduğunu varsayan bu yaklaşım olan dışavurumcu sanat anlayışına göre, herkes sanat yapabilir, yaratıcı süreçlerin parçası olabilir ve kendi hayatına bir sanatçı gibi bakabilir. Odağımızı ve duyarlılığımızı yüksek tutarak bir sanat eserine şekil verdiğimizde, kendi iç dünyamıza da şekil verme gücümüzün farkına varırız. Bu süreç iç kaynaklarımızla bağ kurmamıza ve onları harekete geçirmemize alan açar.
Bu atölyede de iki gün boyunca hareket ederek, resim çizerek, ritim ile buluşarak ve şiirler yazarak sanatlararası bir yolculuğa çıkacağız. Atölye süresince, günlük hayattaki akışımızı bir süre askıya alacak, hayalimizdeki imgeleri bazen çizerek bazense ritimlerle görünür kılacağız. Ortaya çıkan imgelerin bizi kendi kaynaklarımıza nasıl ulaştıracağını birlikte deneyimleyeceğiz. Dışavurumcu Sanatlar Enstitütüsü’nün (Expressive Arts Istanbul) Atölye Yürütücüsü Aylin Vartanyan Dilaver’in yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici’nin ise moderatör olarak yer alacağı atölyede, öğretmenin iyi olma hâline odaklanacağız.
Kendine ve deneyimlerine bir sanatçı gözüyle bakmak isteyenlerle 24-25 Şubat’ta buluşalım.
Not: Atölyeye katılırken rahat hareket etmeye izin verecek kıyafetlerle gelinmesini öneriyoruz.
Tüm branş ve kademeden öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.
Aylin Vartanyan Dilaver
Aylin Vartanyan Dilaver politik ekonomi ve edebiyat alanlarında Barnard College ve Columbia Üniversitesi’nde aldığı eğitimler sonrasında kariyerine Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda eleştirel okuma ve yazma dersleri vererek devam etti. Üniversitenin Barış Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2006 yılındaki kuruluşundan günümüze kadar orada eğitmen olarak çalıştı, seminerler ve konferanslar düzenledi ve eleştirel pedagojiyi sanat tabanlı bir bakış açısıyla harmanlayan müfredat oluşturma çalışmalarında yer aldı. 2005 yılında tanıştığı Augusto Boal’in Ezilenlerin Tiyatrosu yaklaşımı ve aldığı eğitimler sonucu sanatın sosyal dönüşüm bağlamındaki yerine inancı pekişti. 2010 yılında İsviçre’de bulunan European Graduate School’da doktora eğitimine başladı. CAGS derecesini aldıktan sonra 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan Sosyal Hizmet Kulubü’nün Yel Değirmeni alt grubunun üyeleriyle başladığı Dışavurumcu Sanat ve Çatışma Dönüşümü başlıklı atölyeleri halen merakla südürmekte. 2021 yılının Şubat ayında İstanbul’da kurulan Dışavurumcu Sanatlar Enstitütüsü’nün (Expressive Arts Istanbul) bir üyesi ve atölye yürütücüsü olarak çalışıyor. 2022 yılından beri emekli bir öğretim görevlisi olarak üniversitede atölyeler yapmaya devam ediyor ve eğitim ortamlarında Dışavurumcu Sanatlar temelli atölyeler organize ediyor.
Seval Binici
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluk sosyolojisi alanında çeşitli dergi ve yayınlara katkı verdi. Drama, çocuklarla felsefe, temel düşünme becerileri eğitimleri aldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Sosyal Güçlendirme için Spor Ve Beden Hareketi Derneği ( BoMoVu) Hareket Elçisidir.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay