GERİ

Onarım, Dayanışma ve Büyüme Süreçlerinde Alternatiflerin Rolü: Gümüşgöze Çocukevi Örneği

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 22, 2024

Saat: 20:30-21:30

 

22 Şubat Perşembe günü 20:30-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Onarım, Dayanışma ve Büyüme Süreçlerinde Alternatiflerin Rolü: Gümüşgöze Çocukevi Örneği” etkinliğine davetlisiniz!

 

Eğitimde hem çocuklar hem de öğretmenler için güçlenme ve büyüme alanlarını nasıl genişletebiliriz? Sanırım, bu sorunun cevabı, biraz da öğretmen ve öğrenci arasında hiyerarşiden uzak, daha çok birbirlerine eşlik ettikleri ve birbirlerinden öğrendikleri öğrenme alanları oluşturmaktan geçiyor. Bu eşilikçi olma halini en çok destekleyen öğrenme alanlardan biri de doğanın kendisi. Aynı zamanda doğada olmak, öğretmen ve öğrenciler için onarıcı ve iyileştirici  güç işlevi de görüyor.

 

Bu etkinlikte de; 6 Şubat depremleri sonrasında Hatay’da kurulan Gümüşgöze Çocukevi örneğine odaklanacağız. Çocukların iyi oluşlarını desteklemek için kurulan bu alternatif öğrenme alanının çocuk ve yetişkin arasındaki bağlantıya nasıl hizmet ettiğine birlikte bakacağız.  Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Banu Akbaş’ın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Gümüştepe’nin ise moderatör olarak yer alacağı etkinlikte; bu deneyim ve anlatıyı bireylerden yola çıkarak örecek ve seçimler, çocuk algısı, sahip olunan beceriler ve görme/gözetme kavramlarına değineceğiz. 

 

Dayanışma pratiğini alternatif eğitimin etrafında örmek isteyen ve bu konuya merak duyan herkesle 22 Şubat’ta buluşalım. 

 

Tüm branş ve kademeden öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli

 

banuakba%C5%9F.png

Banu Akbaş

Banu Akbaş, erken çocukluk eğitimi alanındaki çalışmalarına disiplinlerarası bir perspektiften bütüncül yollarla yanıt arayan bir araştırmacı olarak doktora çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede permakültür tasarımı, sürdürülebilirlik için eğitim, çocuk edebiyatı, ekoloji, çevre etiği, doğa temelli eğitim, doğaya bağlılık, biyomimikri, şiddetsiz iletişim, sosyal-duygusal gelişim, yaratıcı dans kavramları; Waldorf, orman ve Orff Schulwerk pedagojisi ile ilgileniyor. Devam eden profesyonel çalışma hayatı içerisinde üzerinde çalıştığı konu alanlarında çocuklar, gençler ve yetişkinlerle eğitimlere devam ediyor.

 

burcugumustepe3.png

Burcu Gümüştepe

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Gümüştepe sınıf öğretmeni ve 2015 yılından beri MEB'e bağlı okullarda görev yapıyor. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim anabilim dalında yüksek lisans öğrencisi. Kitaplarla, insanlarla, kültürlerle tanışmayı çok seviyor ve amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyor.

 

Tarih
2024-02-22 20:30 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱