GERİ

Anlamlı Sosyalleşme ve Paylaşım Programı “Öğretmenler: Kendimiz İçin”

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 10-11, 2024

Saat: 12:00-17:00

 

Hayal Gücü Merkezi İşbirliğiyle:

Hayal%20G%C3%BCc%C3%BC%20Merkezi%20Logo.png

10-11 Şubat Cumartesi ve Pazar günü 12:00 - 17:00 saatleri arasında Mersin, Mezitli Muhtarlık Evi’nde yüz yüze gerçekleşecek  Anlamlı Sosyalleşme ve Paylaşım Programı - Öğretmenler: Kendimiz İçin” etkinliğine davetlisiniz!

 

Öğretmenlerden son zamanlarda çok sık duyduğumuz bir şey var: Daha sık bir araya gelmeye ve daha çok birlikte üretmeye dair duyulan ihtiyaç. Görüyoruz ki; birlikte çalışmak, sosyalleşmek ve bir topluluğun parçası olma hali, motivasyonumuzu da artırıyor. Hayal Gücü Merkezi’nin işbirliği ile gerçekleşecek etkinlik de bu ihtiyaçtan yola çıktı. 

 

Etkinlikte; öğretmenlerin kendi ilgi alanları doğrultusunda meslektaşları ile bir araya gelmeleri, bir sosyalleşme alanı bulmaları ve bu alanda üretimler yapmaları hedefleniyor. Bu alanları inşa etmek için farklı metod ve teknikler kullanacağımız bu iki günlük atölyede; öğretmenler hem sınıf içinde kullanabilecekleri sosyalleşme ve fikir üretme araçları keşfedecek hem de ortak merak ve ilgilere sahip meslektaşları ile yeni fikirler, etkinlikler ve projeler üretecekleri bir sürecin parçası olacaklar. İki günlük atölye sonunda, 4 hafta ürettikleri fikir ve çalışmalarını uygulayacak ve dört hafta sonunda deneyimlerini büyük grupla paylaşmak için yine bir deneyim paylaşımında bir araya gelecekler. 

 

Çalışmalarına Hayal Gücü Merkezi’nde devam eden Okul Öncesi Öğretmeni Uğur Ali Yıldırım’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gözde Uysal’ın moderatör olarak yer alacağı etkinlik, tüm branş ve kademelerden öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

 

Birlikte üretmek, yeni etkinlik ve proje fikirlerine adım atmak ve alternatif, katılımcı metotlar keşfetmek isteyen tüm öğretmenlerle 10 ve 11 Şubat’ta Mersin’de buluşalım.

 

Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.


 

Not: Etkinlik mekanı Mezitli Kültür Merkezi’nin yanında ve Mezitli Güneş Park arkasında yer almaktadır. 

 

g%C3%B6zdeuysalv2.png

Gözde Uysal

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gözde Uysal, Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Sonrasında, İstanbul Aydın Üniversitesi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik ve Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi alanında yüksek lisansını yaptı. Şu anda hala eğitim programlarına dair doktora sürecinin tez aşamasındadır ve matematik öğretmenliği yapmaktadır. Tüm bunlarla birlikte şimdiye kadar; EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştirmiş, TEGV'de gönüllülük yapmış ve işitme engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra, bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu vermiştir. Aynı zamanda “Kazanım Odaklı ve Disiplinlerarası Oyunlar” ile “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır. Öğretmen Ağı’nda, yaratıcı problem çözme, eleştirel düşünme, eleştirel dijital okuryazarlık becerileri gibi konular hakkında çeşitli içerikler üretmiş ve öğretmen eğitimlerinde uygulamıştır. 2020 yılından bu yana ise Mersin’de öğretmen kampları düzenlemekte ve burada öğretmenlerin çocuklarıyla birlikte katılabilecekleri atölyeler gerçekleştirmektedir. 6 Şubat depreminden sonra Hatay’da mobil psikolojik destek programı kapsamında (MOBİDES) Mersin il Ar-ge ve Öğretmen Ağı işbirliğinde düzenlenen oyun atölyelerinde yürütücü olarak yer almıştır. Ayrıca “Bilim Akdeniz’de Şenleniyor” adlı 4007 TÜBİTAK programlarında 3 yıl üst üste matematik ve sanatı birleştirdiği “Escher Olunur Mu?” adlı disiplinlerarası atölyelerin yürütücülüğünü üstlenmiştir.

 

uguraliy%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m.png

Uğur Ali Yıldırım

Okul Öncesi Öğretmeni Uğur Ali Yıldırım 34 yaşındadır ve üç ilde on iki sene boyunca görev yapmıştır. Şu anda da Adana’da öğretmenliğe devam etmekte, 2014’den bu yana da eğitimde uygulanabilir ve özgün öğrenme yöntemleri üzerine çalışmaktadır. Çalışmalarını, 2016 yılından itibaren, kurucu olduğu Hayal Gücü Merkezi çatısı altında devam etmektedir. 2020 yılında dernekleşen Hayal Gücü Derneği’nin de kurucu üyesidir

 

Tarih
2024-02-10 12:00 - 2024-02-11 17:00
Konum
Merkez Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı Deresi Bitişiği
Mezitli/Mersin
╲╱