GERİ

Biyomimikri Yaklaşımı: Doğadan İlham Almaya Var Mısınız?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Aralık 21, 2023

Saat: 19:30-20:30

 

21 Aralık Perşembe günü 19:30-20:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  “Biyomimikri Yaklaşımı: Doğadan İlham Almaya Var Mısınız?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Uzun yıllardır kusursuz ve birbirine bağlı şekilde çalışan bir sistemin bir parçasıyız. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da, ürettiğimiz ve icat ettiğimiz her şeyde doğanın çalışma prensibine ve doğadaki canlılara dair yaptığımız gözlemlerimiz yer alacak. İşte bu, biyomimikrinin ta kendisi aslında!

 

Karşılaştığımız zorluklara da doğanın çözümlerimlerinden aldığımız ilhamla yaklaştığımız bu günlerde, bunu eğitime nasıl dahil edebiliriz? Doğanın sorunları çözme prensibini, günlük yaşamımızdaki sorun çözme pratiklerimize nasıl entegre edebiliriz? Bu sorulardan hareketle, bu etkinlikte de; biyomimikriyi nasıl sınıf ortamlarına dahil edebileceğimizi tartışacak ve biyomimikri kavramını nasıl derslere entegre edebileceğimizi konuşacağız. 

 

Çocukların eğitim içinde de, doğa ile bütünleşik inovatif tasarımlar geliştirmelerini hedefleyen bu etkinlikte; konuşmacı olarak Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Elif Meltem Koç; moderatör olarak da okul öncesi öğretmeni Elif Nur Aksoy yer alıyor. Eğitim ortamlarına biyomimikri kavramını nasıl dahil edeceğini merak eden ve konuya ilgi duyan herkesle 21 Aralık’ta buluşalım.

 

İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

elifmeltemko%C3%A7.png

Elif Meltem Koç

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Elif Meltem Koç; İstanbul Medipol Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Şu anda da, eğitim yaklaşımlarından proje tabanlı öğrenme ve yaparak yaşayarak öğrenme modelini benimseyerek çalışmalarını sürdürüyor. Doğanın tüm disiplinler için büyük bir öğrenme alanı olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürüyor.

 

elifnuraksoy.png

Elif Nur Aksoy

Elif Nur Aksoy, İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünden ve Selçuk Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümünden mezun oldu. Alternatif eğitim metotlarını desteklediği için, akreditasyonu American Montessori Society (Ams) tarafından sağlanan İstanbul Montessori Enstitüsü’nden Montessori Rehberliği eğitimi tamamladı. Bu felsefede de önemli olan estetik değerleri ve el becerilerini sanatla bütünleştiriyor ve geleneksel ve modern sanat çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih
2023-12-21 19:30 - 20:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱