GERİ

Eleştirel Düşünen Sınıflar Oluşturmak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 4, 2023

Saat: 10:30-15:30

 

Bil Koleji  İşbirliğiyle:

PHOTO-2023-10-25-13-08-44%20%281%29.jpg

 

4 Kasım Cumartesi 10:30-15:30 saatleri arasında Ankara Batıkent Bil Okulları’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek, Eleştirel Düşünen Sınıflar Oluşturmak” atölyesine davetlisiniz!

 

Düşünmek içinde akıl yürütmeyi, analiz etmeyi, değerlendirmeyi de içeren oldukça kapsamlı zihinsel bir süreç. “Peki biz “düşünüyorum” dediğimizde ne kast ediyoruz? Okullarda sorgulamanın merkezde yer aldığı ders tasarımları nasıl yapılabilir?

 

Öğretmen Ağı araçlarından da olan “Temel Düşünme Becerileri” programından yola çıkarak hazırlanan bu atölyede de; düşünme dediğimiz sürecin adımlarına, düşünmek için hangi becerilerin gerektiğine değineceğiz. İlk olarak kavramsal bir çerçeve çizecek; sonra da bu kavramları, hem nasıl hayatımızın bir parçası yapabileceğimizi hem de eğitim ortamlarında sınıflarımıza nasıl taşıyabileceğimizi konuşacağız. 

 

Yürütücü olarak Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Okan Aksoy; moderatör olarak da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Emine Börühan’ın yer alacağı atölyede, “Gerçekten özgür düşünüyor muyuz?” sorusuna cevaplar arayacak ve günlük hayatta da karşılaştığımız düşünme sistemimizdeki engelleri keşfedeceğiz. Yapacağımız uygulamalarla da bu engelleri hangi becerileri kullanarak aşabileceğimize odaklanacağız. 

 

Derslerine eleştirel düşünmeyi pratik olarak dahil etmek isteyen ve bu kavramların ders planlarında nasıl yer alabileceğini merak eden herkesle 4 Kasım’da Ankara’da buluşalım! 

 

Sadece her branştan öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

EmineBoruhan.png

Emine Börühan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Emine Börühan,  Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 17 sene, Ankara ve İstanbul’da çeşitli okullarda sınıf öğretmenliği yaptı. Şimdi özel bir kurumun genel müdürlüğünde anaokulu ve ilkokul koordinatörü. Eğitim teknolojileri alanında birçok eğitime katıldı ve eğitimler verdi. Oyun temelli eğitim yaklaşımını önemsiyor. Ayrıca hak, adalet konuları ile araştırmalar yaparak 1 Öğretmen 1 Hukukçu atölyesini gerçekleştirdi.

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Okan Aksoy, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Ankara’da çeşitli okullarda Fen Bilimleri Öğretmeni, Eko-okul Koordinatörü, STEM Koordinatörü, Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Eleştirel düşünme, araştırma sorgulama tabanlı fen eğitimi, mühendislik tasarım temelli STEM çalışmaları, Understanding by Design (UbD) modeli, bilime katılımda cinsiyet eşitliği, bilim iletişimi ile ilgili çalışmalar yürütmekte ve yaygınlaştırmaktadır. Öğretmen odaklı farklı sivil toplum kuruluşlarında öğretmen eğitimcisi olarak da görev alan Okan Aksoy, gerçek bilim ve dogmatik bilim arasındaki safsatalar ile eleştirel düşünme becerileri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir..

 

Tarih
2023-11-04 10:30 - 15:30
Konum
Ankara Batıkent Bil Okulları, Turgut Özal mah. 2203. Sok. No:5 Yenimahalle Ankara
╲╱