GERİ

Düşünmenin Serüveni

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 4, 2023

Saat: 10:00-16:00

 

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı İşbirliğiyle:

cafersadikabalioglu_2.png

 

4 Kasım Cumartesi 10:00-16:00 saatleri arasında Denizli, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek, “Düşünmenin Serüveni” atölyesine davetlisiniz! 

 

Bilgiye hızlıca ve pek çok farklı kaynaktan ulaşabilmek, günümüzde işlerimizi oldukça kolaylaştırsa da bizi bir handikapla da karşı karşıya bırakıyor: Bu bilgi ne kadar doğru? Buradan baktığımızda, eleştirel düşünme becerisi edinmek ve bunu hayatımızın her alanında etkin bir şekilde kullanabilmek günümüzde en büyük ihtiyaçlardan biri. Bu becerilerin eğitim ortamlarında ve sınıflarda da etkin bir şekilde kullanılabilmesi ve öğrencilerin eleştirel bir bakış açısını, oldukça küçük yaşlarda edinmesi bakımından öğretmenler kilit bir noktada duruyorlar. Peki, öğretmenler kendi eleştirel düşünme becerilerini aktif etmede ne durumdalar?

 

Yürütücü olarak Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Meriç Dönmez ve Semra İnan; moderatör olarak da yine Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gülben Bulur’un yer alacağı bu atölyede, öğretmenlerin kendi düşünme alışkanlıkları üzerine düşünmeleri, varsa kendi kör noktalarını fark etmeleri ve sınıfta daha etkin bir eleştirel düşünme ortamı sağlayabilmeleri için neler yapabileceklerine dair bir katkı sunmak amaçlanmıştır. Atölyede; temel düşünme becerilerinin ve eleştirel okuryazarlık kavramlarının ne olduğuna değinilecektir. 

 

Bir bilginin nasıl teyit edilebileceğini uygulamalı olarak da deneyimlemek isteyen ve eleştirel düşünme becerisini pratik etmek ve hayatına dahil etmek için bir başlangıç yapmak isteyen tüm öğretmenlerle 4 Kasım’da Denizli'de yüz yüze buluşalım. 

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

gulbenbulur.png

Gülben Bulur

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gülben Bulur, bir erken çocukluk eğitimcisidir ve şu anda TED Denizli Koleji’nde çalışmaktadır. Kendini, çocuklardan öğrenmeye, onlarla keşfetmeye, merak etmeye, sorgulamaya çok tutkulu ve çocukla hayat maceralarında ışık olabilmek isteyen bir öğretmen olarak tanımlıyor. 

 

Meri%C3%A7%20D%C3%B6nmez%20foto%20.png

Meriç Dönmez

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünden mezun oldu. 2002 de MEB de özel eğitim öğretmeni olarak göreve başladı ve şu anda da rehber öğretmen olarak görevini sürdürmekte. Bununla birlikte farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalarına devam etmekte ve 2017 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ’da yer almaktadır. 

 

semrainan_1.png

Semra İnan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Semra İnan, Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. Pandeminin ortasında 1. sınıf öğrencilerine uzaktan okuma yazma öğretmiş olmanın mutluluğunu hep yaşıyor. Mesleğinde 21. yılı geride bırakırken; sınıf kapısını ilk günkü heyecanla açmaya devam ediyor. Mesleki gelişimi için pek çok eğitime dahil olup, öğrendiklerini sınıfına taşımak ise en büyük çabası. Ayrıca akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor.

 

 

Tarih
2023-11-04 10:00 - 16:00
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Merkezefendi, Sümer Mah.
No:116, Çal Cd., 20175 Denizli
╲╱