GERİ

Yeni Nesil ve Teknoloji Bir Efsane Mi?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 31, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

31 Ekim Salı 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  “Yeni Nesil ve Teknoloji Bir Efsane Mi?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Günümüzde çocuklar tüm hayatlarını, heyecan duydukları anları, iletişimin büyük bir kısmını artık online ortamlarda yaşıyorlar. Sosyal çevremizi sosyal medyalarımızdaki arkadaş sayımızla ölçtüğümüz ya da mutluluk dediğimiz şeyi gönderilere aldığımız beğeni sayılarıyla tanımladığımız bir dönemdeyiz. Yeni nesil teknoloji, teknoloji de yeni nesil demek oldu son günlerde. Bunun getirileri kadar götürüleri, dikkat edilmesi ve altının çizilmesi gereken yerleri de var elbette. 

 

Konuşmacı olarak  Doç. Dr. A. Elif Posos Devrani’nin, moderatör olarak da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar’ın yer alacağı bu etkinlikte de; yeni nesil ve teknoloji konusu bir efsane mi, sorusu çerçevesinde bir güncel durum analizi yapacağız. Bu analizle birlikte de, bu durumunun bize ne anlattığına ve güncel durumun çocuklara ve eğitime neler getirdiğine ve bizden neler götürdüğüne değineceğiz. 

 

İnternet ve çocuk güvenliği için neler yapılabilir? Dijital araç ve kaynak seçerken öğretmenler nelere dikkat edebilir? Bu sorulara da odaklanacağımız, “Yeni Nesil ve Teknoloji Bir Efsane Mi?” etkinliği için, değişen şartlar altında teknoloji ve eğitimi nasıl ele alabileceğini merak eden herkesle 31 Ekim'de buluşalım!

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

busranurserdar_2.png

Büşra Nur Serdar

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar, Kırklareli Üniversitesi 2015 Felsefe lisans mezunudur. Yüksek lisansını ise Sakarya Üniversitesi'nde Kariyer Danışmanlığı alanında tamamladı. Tüm K-12 kademelerinde Rehber Öğretmen olarak görev yaptı. Şu anda da İstanbul Pendik ilçesinde bir özel okulda ilkokul kademesi Rehber Öğretmeni olarak çalışıyor. Öğrenme Tasarımları, KAÇUV, TEGV, TEMA gibi kurumlarda gönüllülük yapıyor. Aynı zamanda K-12 Akademi bünyesinde lise ve üniversite grubu öğrencilerine yönelik kariyer eğitmenliği yapmaktadır. Bireysel olarak başladığı ve iki yıldır çeşitli illerden birçok öğretmenle birlikte sürdürdüğü Ören Öğretmen Projesini devam ettirmektedir. Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen Mor Sertifika programını tamamlamış, Mor Sertifikalı bir öğretmendir. Toplumsal cinsiyet konusunda tasarladığı kutu oyunu, SU Gender tarafından düzenlenen organizasyonda İpek Gürkaynak Yaratıcı Pedagoji Ödülüne layık görülmüştür. 

 

elifpososdevrani.png

Elif Posos Devrani

1980 doğumlu Doç. Dr. A. Elif Posos Devrani lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Galatasaray Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Posos Devrani, Bremen Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları Merkezi’nde misafir araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde Prof. Dr. Andreas Hepp ile medyatikleşme üzerine çalışmalar yaptı. DAAD doktora sonrası araştırma bursuyla gittiği Heidelberg Üniversitesi’nde “Göçmenlerin Yeni Medya Kullanımı” üzerine saha çalışmalarını gerçekleştirdi. 2015 yılından beri Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümünde öğretim üyesi olarak görev alan Doç. Dr. Posos Devrani, kültürlerarası iletişim, yeni medya ve kurumsal iletişim alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

 

Tarih
2023-10-31 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱