GERİ

Siz de Görme Engelli Bir Öğrencinin Hayatında Fark Yaratabilirsiniz!- “Ders Ortağım Projesi”

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 30, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

30 Ekim Pazartesi 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek, Siz de Görme Engelli Bir Öğrencinin Hayatında Fark Yaratabilirsiniz!- Ders Ortağım Projesi” etkinliğine davetlisiniz!

 

Okulları ve dersleri görme engelliler için erişilebilir ve kapsayıcı bir hale getirmeye çabalasak bile, ders kitaplarında ya da sınava hazırlık kitaplarında bu kapsayıcılığın hala tam olarak gerçekleşemediğini görüyoruz. Peki, eğitimin her yapısı, görme engelliler için nasıl kapsayıcı ve erişilebilir bir hale getirilebilir? “Ders Ortağım Projesi” biraz da bu sorudan aldığı ilhamla yola çıktı ve var olan güncel öğrenme kaynaklarını, testleri ve konu anlatımlarını sınava hazırlanan görme engelli öğrenciler için bir sesli kaynak haline getirdi. 

 

Konuşmacı olarak Habitat Derneği’nde Dijital Dönüşüm Programında Proje Yöneticisi Berkay Güngören, moderatör olarak da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hanife Akın’ın yer alacağı bu etkinlikte; hem bu proje sürecine, çıktılarına dair deneyimler paylaşılacak; hem de görme engelli öğrencilerle derslerde nasıl birlikte çalışılır, bu konuda öğretmenler nelere dikkat edebilir gibi konular üzerine, proje kapsamında, bu konulara dair gerçekleştirilen oryantasyon programı çerçevesi odağında konuşulacaktır. 

 

Ders Ortağım Projesi’nin içeriğini, amaçlarını, kapsayıcılık ve erişilebilirlik konusuna dair nasıl bir çözüm ortaya koyduğunu merak eden ve projedeki gönüllülük sürecini öğrenmek isteyen herkesle 30 Ekim’de buluşalım. 

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

berkaygungoren_1.png

Berkay Güngören

Berkay Güngören, MEF Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünden mezun oldu. Lisans hayatı süresince gönüllülük temelli birçok projede yer aldı ve AIESEC ile başlayan serüveni, uluslararası gönüllü çalışma kampları ile devam etti. 2015 yılından beri üyesi olduğu MEF Üniversitesi IDP (Innovation Development Projects) kulübünde, 2020-2021 sezonu boyunca başkanlık sorumluluğunu üstlendi. Sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon, erişilebilir eğitim kavramları ile de kendini geliştirdiği bu dönemde, görme engelli öğrenciler için de gönüllü olarak seslendirme yapmaktadır. 

2021 yılının Eylül ayında, görme engelli öğrencilerin güncel ders kaynaklarına eş zamanlı olarak ulaşamama problemine çözüm bulmak amacıyla Ders Ortağım projesini başlattı. Halen Proje Koordinatörlüğünü yürüttüğü Ders Ortağım Projesi’nde, 2021-2023 döneminde 350’den fazla aktif gönüllünün katkılarıyla 80 görme engelli öğrenci faydalanıcı olarak yer aldı.

Berkay, yetkinliklerini artırmak adına Argüden Akademi Yön101 eğitimi ve UNHCR’ın başlattığı Sosyal Uyum Gençlik Liderliği bünyesinde aldığı eğitimler sonrası, gönüllü olarak Argüden Akademi Gençlik Ağı’nda Proje Kurulu üyeliği yapmaktadır. 2022 yılında TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği Youngate Fellow programını başarıyla tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine ise sivil toplum alanında, Habitat Derneği’nde Dijital Dönüşüm Programı’nda Proje Yöneticisi olarak devam etmektedir.

 

hanifeak%C4%B1n_2.png

Hanife Akın

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hanife Akın, 2011 yılında Trakya Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Öğretmenliği mezuniyetini tamamladı. Farklı kurumlarda Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yaptı. 2019 yılında Namık Kemal Üniversitesi'nde Bilgisayar Programcılığı eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, Bilişim Öğretmenliği yapmaya başladı. 2022 yılından itibaren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Bilgisayar Öğretimi ve Eğitimi alanında yüksek lisans çalışmalarına devam ediyor. Sadece öğretmenlik alanında değil, aynı zamanda gönüllülük faaliyetlerini de sürdürüyor. Habitat Derneği'nde “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Scratch ve Yeşil Gezegen projelerinde master eğitmenlik yapıyor. Bununla birlikte, Öğrenme Tasarımları gönüllüsü olarak da aktif rol alıyor. Öğrenmeye ve kişisel gelişime daima açık ve bu alandaki eğitimlere, seminerlere ve konferanslara katılmaya devam ediyor. Şu anda Çanakkale'de özel bir kurumda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalışıyor.

 

Tarih
2023-10-30 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱