Beslenme Desteği Neleri Değiştirir?
Ekim 18, 2023
Saat: 20:00-22:00
18 Ekim Çarşamba 20:00-22:00 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Beslenme Desteği Neleri Değiştirir?” etkinliğine davetlisiniz!
Çocukların okula devamını ve eğitim sisteminin içinde kalmasını sağlamak oldukça bütüncül bir süreç. Okul içinde beslenme desteğinin sağlanması da aslında bu bütüncül yapının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Bu tek başına yeterli olmasa da, okulda beslenme desteğinin sağlanması; dengeli ve yeterli besine ulaştıkları için, çocukların okulda daha aktif, katılımcı olmasına, okula daha hevesli gelmesine ve derslerine daha iyi odaklanmasına katkı sağlamaktadır. Tüm bunların yanında yeterli ve dengeli besine ulaşabilme bir çocuk hakkıdır ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’nin dördüncü ilkesinde de yer almaktadır.
Bu etkinlikte de; beslenmeye hak temelli bir çerçeveden bakacak ve beslenme desteğinin çocuklar üzerinde neleri değiştirebileceğine odaklanacağız. Yetersiz beslenme ve bunun çocuklar üzerindeki etkilerine dair yapacağımız uygulamalı bir çalışma ile, durumun Türkiye’deki güncel durumuna değineceğiz. Durumun çözümünde öğretmenin rolü ve neler yapabileceği üzerine de bir tartışma alanı bulacağımız bu etkinliğin konuşmacılığını, Sulukule Gönüllüleri Derneği Proje Sorumlusu ve Atölye Kolaylaştırıcısı Şefika Kübra Kalender; moderatörlüğünü ise Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şebnem Filiz Yapıcı üstleniyor.
Beslenmeye hak temelli bir yerden bakmak isteyen ve ücretsiz beslenme programlarının hayata geçmesi için neler yapabileceğini birlikte düşünmek isteyen herkesle 18 Ekim Çarşamba 20:00’de buluşalım.
Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.
Şebnem Filiz Yapıcı
Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi dört yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya, şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; “başarı koçluğu”, “yoga eğitmenliği”, “mindfulness”, “masal/hikaye anlatıcılığı” ve “fen bilimleri” alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğini sürdürmektedir.
Şefika Kübra Kalender
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2017 yılında mezun oldu. 2023 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları yüksek lisans programını tamamladı. Şu anda Sulukule Gönüllüleri Derneği'nde Proje Sorumlusu ve Atölye Kolaylaştırıcısı olarak çalışmaktadır. Dernekte, çocuklarla spor ve hareket aracılığıyla iletişim, ekip çalışması, toplumsal cinsiyet gibi temalarda atölyeler düzenlemektedir. Çocuk ve çocukluk sosyolojisi, çocuk hakları ve çocuk katılım ilgi alanlarıdır.