GERİ

Eğitimde Oyunlaştırma (Gamification)

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 3, 2023

Saat: 21:00-22:00

 

Eğitim ortamlarında oyunlaştırmanın gücünü konuşmak için “Eğitimde Oyunlaştırma (Gamification)” etkinliğine davetlisiniz! 

Son yıllarda teknoloji büyük bir hızla gelişiyor. Yapay zekanın da hayatımıza girmesiyle eğitim ortamlarında da her an yepyeni öğrenme alanları ile karşılaşıyoruz ve geleneksel öğretim yöntemleri de gitgide cazibesini kaybediyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte aslında hem çocuklar hem de yetişkinler için öğrenmenin değişmeyen tek bir eşlikçisi var. O da: Oyun!

Oyunun öğrenmedeki gücünü unutmayan ve oyunlaştırmanın kullanıldığı eğitim ortamları, öğrencilerin dikkatlerinin toplamalarını kolaylaştırmakla kalmıyor; hem onların motivasyonu artırıyor hem de derse katılım oranını yükseltiyor. İlk kez 2000’li yılların başında dile getirilmeye başlanan ve oyunun, oyun mekaniklerinin oyun dışı öğrenme alanlarda da aktif bir şekilde kullanılması olarak tanımlayabileceğimiz oyunlaştırma  (gamification) kavramı günümüzde de artık eğitimde ilgi çekici bir konu olarak yerini aldı. 

3 Ekim Salı günü 21:00 - 22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek bu etkinlikte de;  “Oyunlaştırma nedir ve ne işe yarar?”“Modern eğitim sistemi içinde oyunlaştırmanın yeri nedir?”“Oyunlaştırmanın basamakları nelerdir?”“Oyunlaştırmanın diğer eğitim sistemlerinden farkı ve tercih edilme nedenleri nelerdir?” gibi konu başlıklarına değinilecek ve beden eğitimi dersi üzerinden verilen örneklerle oyunlaştırmanın diğer dersler üzerinde de eğitim ortamlarına nasıl entegre edilebileceği tartışılacaktır. 

Geleceğin eğitim sisteminde pay sahibi olmak için yepyeni fikirler ile dolmak isteyenlerle, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Bülbül’ün konuşmacısı olduğu, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Tuna Tanrıverdi’nin moderatörlüğünü üstlendiği bu etkinlikle buluşalım!

 

mustafab%C3%BClb%C3%BCl.png

Mustafa Bülbül

Mustafa Bülbül, 2017 yılında başladığı Kocaeli Üniversitesi Antrenörlük eğitimi bölümünü 2021 yılında bitirdi. Bu süreçte çeşitli tenis kulüplerinde 4-16 yaş arasındaki sporcular ile çalıştı ve özellikle altyapıda (4-8 yaş) benimsediği sistem olan “Gamification” (Eğitimde Oyunlaştırma) sistemini çalıştığı gruplara entegre etmeye özen gösterdi. 2021 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Hareket ve Antrenman Bilimleri Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Aynı dönemde yine Kocaeli Üniversitesi’nde pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Halen yüksek lisans öğrenimine devam eden Mustafa Bülbül, aynı zamanda Irmak Okulları’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

tunatanr%C4%B1verdi2.png

Tuna Tanrıverdi

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Tuna Tanrıverdi, öğrencilik yıllarında profesyonel olarak voleybol branşı ile ilgilenmiştir. Lisans eğitimini 2006 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde tamamlamıştır. 2006 yılında Irmak Okulları’nda öğretmenlik kariyerine başlayan Tuna Tanrıverdi, halen Irmak Okulları Beden Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında lisansüstü eğitimini, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Okan Üniversitesi’nde tamamlamış ve yüksek lisans tezini “Bilişim Teknolojilerinin Sınıf Yönetimine Yansımaları” üzerine yazmıştır. Teknoloji uygulamalarını derslerine entegre ederek, spora ilgiyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.  2020 yılından beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Tanrıverdi aynı zamanda “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar “ kitabının 16 yazarından biridir.

 

Tarih
2023-10-03 21:00 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱