GERİ

Çarpmaca Oyunu

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 8, 2023

Saat: 20:30-21:30

 

Öğretmen Ağı Akıl ve Zeka Oyunları Topluluğu deneyim paylaşımı serisinden biri olan “Çarpmaca Oyunu” etkinliğine davetlisiniz!  Zeka oyunu soruları, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES), yüzde 16’sını oluşturuyor. Procter&Gamble gibi uluslararası ve ulusal birçok şirket işe alım süreçlerinde analitik düşünme ve problem çözme becerilerini test ediyor. Türkiye kuvvetli müfredatına rağmen PISA gibi uluslararası testlerde çocukların analitik düşünme becerileri eksikliği sebebiyle sonlarda yer alıyor. Zeka oyunlarıyla ilgilenen çocukların ise analitik düşünme ve problem çözme becerileri sebebiyle ulusal sınavlarda daha yüksek puanlar elde ettikleri görülüyor. Bu etkinlikte akıl yürütme ve problem çözme becerisinin gelişmesine, konsantrasyon süre ve derinliğinin artmasına, sorunlarla başa çıkma, yeniden başlayabilme becerisinin gelişmesine katkı sağlamasını destekleyen çarpmaca oyununa odaklanılacaktır. 

 

Konuşmacı olarak Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Bursa ili 1.Derece ve 2.Derece zeka oyunları öğreticiliği kursu Usta Eğitmeni Bahadır Kaçar; moderatör olarak ise Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yeliz Demir’in yer alacağı etkinlik  8 Haziran Perşembe günü saat 20:30-21:30 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Eldeki verileri doğru değerlendirme ve bunları sonuca ulaşmada verimli ve akılcı kullanabilme ve sebep-sonuç ilişkisini doğru kurabilme becerilerini destekleyen bir işlem oyunu olan çarpmaca oyununun tarihçesine, kurallarına ve nasıl oynanacağına değinilecek bu etkinlikte buluşalım. 

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

bahad%C4%B1rka%C3%A7ar.png

Bahadır Kaçar

Bahadır Kaçar, tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Bursa ili 1.Derece ve 2.Derece zeka oyunları öğreticiliği kursu Usta Eğitmenidir.

 

access?cmd=file&target=l1_eWVsaXpkZW1pcjMucG5n

Yeliz Demir

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yeliz Demir, tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Adana ili 1.Derece ve 2.Derece zeka oyunları öğreticiliği kursu Usta Eğitmenidir. Eğitimcilere Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan mahalli hizmet içi zeka oyunları eğitimleri vermektedir. “Curious and Genius Okul Öncesi Akıl ve Zeka Oyunları” kitaplarının yazarıdır.

 

Tarih
2023-06-08 20:30 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱