GERİ

Yaşamın İnşasında Öğretmen Var

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 7, 2023

Saat: 20:00-21:00

 

Öğretmen Ağı olarak tüm öğretmenleri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile dayanışmaya, yaşamın yeniden inşası için birlikte üretmeye çağırıyoruz. 15 milyon insanı ve pek çok canlıyı doğrudan etkileyen depremlerin izlerini onarmak için öğretmenler, ilk günden beri sahadaydı. Öğretmenler, etkinliklerle, gezici atölyelerle, gönüllü inisiyatiflerle pek çok yaşama dokundu, dokunmaya devam ediyor.  Yaz dönemi itibariyle Öğretmen Ağı’nın deprem bölgesindeki faaliyetlerini; Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki paydaşlarımızın işbirliğiyle, sürdürülebilir gönüllü desteği ihtiyacı olan merkezlerde gerçekleştireceğiz.  “Yaşamın yeniden inşası da toplumsal dönüşüm de ancak öğretmenlerle mümkün” diyerek tüm öğretmenleri, Temmuz-Eylül 2023 ve Ekim-Aralık 2023’de deprem bölgesinde yürüteceğimiz çalışmalara katılmaya davet ediyoruz. 

 

Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın desteğiyle yürüttüğümüz “Deprem Sonrasında Öğretmenlerin İhtiyaçları ve Okula Uyumu” projesinde, deprem bölgesine sürdürülebilir desteğin önemine inanarak Hatay, Adıyaman ve Maraş’ta bulunan 10 merkezde öğretmenlerle birlikte çalışacak; şimdiye kadar ürettiğimiz/üreteceğimiz çalışmaları yaygınlaştıracağız. Proje detaylarını paylaşmak için 7 Haziran 2023, Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştireceğimiz Tanıtım Buluşmasına tüm öğretmenleri bekliyoruz. 

 

Öğretmenler Proje Kapsamında Neler Yapabilir?

 

  • Deprem bölgesiyle sürdürülebilir bir dayanışma için gönüllü havuzuna katılarak Temmuz-Aralık 2023 döneminde sahada çocuklarla, öğretmenlerle ve yetişkinlerle faaliyetler yürütebilir.
  • Bölgede bulunan merkezlerde en az iki gün ve en fazla bir haftalık sürelerle etkinlikler, atölyeler gerçekleştirebilir.
  • Bölgedeki öğretmenlerle dayanışmak için etkinlikler düzenleyebilir. 
  • Bölgeye gönüllü giden tüm öğretmenler, Öğretmen Ağı’nın psikososyal destek grubundan ücretsiz yararlanabilir.

 

Önemli Notlar

 

  • Bölgeye gidişlerde, gönüllü öğretmenlerin ulaşım, konaklama ve beslenme masrafları Öğretmen Ağı tarafından karşılanacak.
  • Öğretmen esenliği için öğretmenler bölgede, tek seferde en fazla 1 hafta süreyle kalabilecek.
  • Öğretmenlerin koordinasyonu, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi ve Değişim Elçisi öğretmenlerin desteğiyle gerçekleşecek.
  • 14 Haziran 2023 Çarşamba akşamı, gönüllü oryantasyonu gerçekleşecek.

 

Sen de deprem bölgesiyle dayanışan öğretmenlerin topluluğuna katılmak istiyorsan 7 Haziran Çarşamba akşamı 20:00’da Zoom’da buluşalım. Etkinliğe katılmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonundan kayıt yaptırabilirsin.

 

7 Haziran Çarşamba akşamı görüşmek üzere!

 

#DeğişimÖğretmenleBaşlar

 

Tarih
2023-06-07 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱