GERİ

KodlaTospaa ile Bilgisayarsız Kodlamaya Merhaba

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 9, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

Erken yaşta kodlama eğitimi, son zamanlarda ülkemizde de eğitimde kendine oldukça yer bulmaya ve eğitim programlarına girmeye başladı. Bu konu müfredat içinde de kendine yer bulsa da, pek çok okul ortamında kodlama üzerine çalışılabilecek teknolojik araçlar mevcut değil. Peki, bu teknolojik araçlara doğrudan ihtiyaç duymadan, daha kapsayıcı bir yerden ve çocukları bilgisayar başında uzun süreler tutup onların hareket ve oyun alanlarını kısıtlamadan kodlama becerisi kazanımları mümkün değil mi? Tospaa’nın da geliştirmiş olduğu oyunlar ile çocuklara bilgisayarsız, daha kapsayıcı bir yerden kodlama becerisi kazandırmak aslında oldukça mümkün. 


9 Haziran Cuma günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek ve bilgisayarsız kodlama kavramına bir giriş niteliği taşıyan “KodlaTospaa ile Bilgisayarsız Kodlamaya Merhaba” etkinliğine davetlisiniz! Yazılım, algoritma, bilgisayarsız kodlama,programlama gibi kavramlara değinilecek bu etkinliğin konuşmacılığını Tospaa’nın Kurucu Ortağı Bilgisayar Öğretmeni N. Alp Ar; moderatörlüğünü ise Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hanife Akın üstleniyor. Tospaa’nın geliştirdiği bilgisayarsız kodlama oyunun da katılımcılarla birlikte oynanacağı, oyunun tüm yaş gruplarına nasıl uyarlanabileceğine dair tartışma alanının yaratılacağı ve kodlama haftasında Tospaa ve araçlarının nasıl kullanılabileceği üzerine konuşulacak etkinlikte buluşalım.

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

hanifeak%C4%B1n.png

Hanife Akın

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hanife Akın, Trakya Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliğinden mezun oldu. Çeşitli okullarda Fen Bilgisi Öğretmenliği yaptıktan sonra 2019 yılında Namık Kemal Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirip 3 yıl özel bir okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği yaptı. Öğretmenliğinin yanında çevre ve sürdürülebilir konularında gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmekte ve aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde BÖTE alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 

 

N.%20Alp%20Ar.png

N. Alp Ar

Tospaa Kurucu Ortağı olan N. Alp Ar, 2009 yılı Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliğinden mezun oldu. 2016 yılında Sakarya Üniversitesi BÖTE yüksek lisans eğitimini bitirdi. Bahçeşehir Üniversitesinde Eğitim Teknolojileri üzerinde doktora çalışmasını sürdürmektedir.  

 

Tarih
2023-06-09 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱