GERİ

Kriz ve Travma Dönemlerinde Öğretmenlik

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 5, 2023

Saat: 19:30-21:00

 

Kriz ve toplumsal travma dönemleri hepimizin olduğu gibi öğrencilerin de fiziksel, sosyal ve psikolojik bütünlüğünü etkilemektedir. Bu dönemlerde okul, bir eğitim alanı işlevi görmenin yanında öğrencilerin güvenli bir alanda kendini ifade edebilecekleri ve rutinlerine devam edebilecekleri bir alan işlevi de görmektedir. 

 

Bir eğitimci olarak öğretmenlerin kriz ve travma döneminde değişen rolleri üzerine birlikte düşünmek için 5 Haziran Pazartesi günü saat 19:30-21:00 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Kriz ve Travma Dönemlerinde Öğretmenlik” etkinliğine davetlisiniz!

 

Fide Okulları Genel Müdürü Müjdat Ataman’ın konuşmacılığını; Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sibel Tosuner’in moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte; kriz ve travma döneminde öğretmenin rolü, bu dönemlerde kurumların ve velilerin öğretmenlerden beklentileri, tüm bu sürecin öğretmenin iyi olma halini nasıl etkilediği konularına değinilecektir. Sonrasında bir soru-cevap ve tartışma alanının yaratılacağı etkinlikte buluşalım. 

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

 

M%C3%BCjdat%20Ataman.png

Müjdat Ataman

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Türkçe Öğretmenliği yan alanı ile yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesinde Yaratıcı Drama alanında tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulunda (BLIS) ve Özel İzmir SEV Okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. İstanbul'da Tarabya İngiliz Okulları İlkokul Müdürlüğü görevinde bulundu.

Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesinin kuruluşunu ve başkanlığını yürüttü. Öğretmenlik becerileri, sınıf iklimi oluşturmak, yenilikçi ders tasarımları, bir dersin dramatik kurgusu, bir sahne sanatı olarak öğretmenlik, forum tiyatro, sınıfta yaratıcılık, alternatif eğitim konuları üzerinde çalışıyor. Eğitim kurumları, sanat akademileri, dernekler ya da çeşitli kuruluşların gereksinimlerine yönelik, konulu atölyeler gerçekleştiriyor.

"Yaratıcı Yazma için Yaratıcı Drama", "Yaratıcı Türkçe Dersleri", "Eğitim Gerçeğimiz", "112 Öğretmenliğime Notlar", "Açılın Ben Çocuğum", "Açılın Ben Öğretmenim" ve "Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı" kitaplarının yazarıdır. "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar", "Yaşayan Dersler", "Sınıfta Yaratıcılık", "Yaratıcı Dramanın Yöntem Olarak Kullanılması" konularında bildiriler sundu ve seminerler verdi. Fide Okulları Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

 

sibeltosuner3.png

Sibel Tosuner

2018 yılından beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Sibel Tosuner,  Aydın'da MEB e bağlı bir ilkokulda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır. Sosyal duygusal öğrenme, toplumsal cinsiyet eşitliği, öğretmenin iyi olma hali alanlarında Öğretmen Ağı'nda çalışmalara katılmaktadır.

 

Tarih
2023-06-05 19:30 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱