Okula Dönüşte Psikolojik İlk Yardım
Şubat 18, 2023
Saat: 13:00-14:30
Yeni eğitim-öğretim dönemi, 20 Şubat’ta depremin yıkıcı etkileriyle ve güncel dinamiklerle başlıyor. 6 Şubat’tan bugüne deprem bölgesinde bulunan, bölgedeki saha faaliyetlerine destek veren ve eğitim alanından dayanışmayı büyüten Değişim Elçisi öğretmenlerin inisiyatifiyle 18 Şubat Cumartesi günü, herkesi Okula Dönüşte Psikolojik İlk Yardım’ı konuşmaya davet ediyoruz.
Okullar açılırken depremden etkilenen öğrencilerle iletişim, iç göç ile birlikte değişen sınıflarda kapsayıcılık ve öğretmenin iyi olma haline odaklanacağımız buluşmada Uzman Klinik Psikolog Filiz Yurtseven ile Öğretmen Ağı Değişim Elçisi/Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen İsmail Örnek konuşmacı olarak yer alacak. Buluşma, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve eğitimci-yazar Ayşe Alan’ın moderasyonuyla 18 Şubat Cumartesi günü, 13:00-14:30 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek.
Buluşmaya katılmak için lütfen aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayın.
Filiz Yurtseven Hakkında
1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsündeki psikodrama eğitimini tamamladı. 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programından mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Felsefe Bölümünde okumaktadır. Yaşadıkça: Psikolojik Sorunlar ve Başa Çıkma Yolları, Üniversitede Psikolojik Danışmanlık El Kitabı, Anne/Baba ve Eğitimciler İçin Büyüme Sürecinde Sorunlar ve Çözüm Yolları kitaplarında yazarlık, derleme ve editörlük yapmıştır. Aynı zamanda Bir Anda:Yüreğim Sana Emanet romanı bulunmaktadır.
Ayşe Alan Hakkında
Değişim Elçisi Ayşe Alan, ODTÜ Tarih Bölümü lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans mezunu. Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği, bölüm başkanlığı ve idareciliğin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde (SEÇBİR) proje koordinatörü olarak görev yaptı. Çeşitli günlük gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor. Toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ırkçılık, tarih ve demokrasi eğitimi, eğitim politikaları, eleştirel düşünme çalışma alanları arasında.
İsmail Örnek Hakkında
Değişim Elçisi İsmail Örnek, 1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu. 2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., PICTES, UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.