GERİ

SEÇBİR Atölyesi: Dışavurumcu sanat yoluyla kaynaklarımızı harekete geçirmek

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 22, 2022

Saat: 13:00-16:00

 

Dışavurumcu sanat anlayışına göre herkes sanatsal bir üretim (poiesis) sürecini sahip olduğu beceri düzeyinden bağımsız olarak deneyimleyebilir. Odağımızı ve duyarlılığımızı yüksek tutarak bir sanat eserine şekil verdiğimizde kendi iç dünyamıza da şekil verebilme gücümüzün farkına varırız. Bu süreç iç kaynaklarımızla bağ kurmamızı sağlar ve onları harekete geçirmemize alan açar.

 

Dışavurumcu sanat anlayışından hareketle tasarlanan bu atölyede dans ederek, resim çizerek ve şiir yazarak sanatlararası bir yolculuğa çıkacağız. Atölye süresince gündelik hayat akışımızı bir süreliğine askıya alıp hayalimizdeki imgeleri bazen çizimlerimizle bazen şiir ve dansla görünür hale getireceğiz. Atölyenin sonunda ürettiğimiz sanat eseri üzerinden öğretmenlik deneyimlerimizde kapsayıcılığı sağlamakta zorlandığımız bir duruma taze bir bakış açısıyla bakma fırsatını da bulacağız.

 

SEÇBİR'in Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciği desteğiyle yürüttüğü Kapsayıcı Eğitim: Disiplinlerarası ve Kesişimsel Perspektifler Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan hareketle tasarlanan atölyenin moderatörlüğünü Melisa Soran, yürütücülüğünü ise Dışavurumcu Sanatlar Enstitüsü'nden Aylin Vartanyan Dilaver üstleniyor.

 

Önemli not: Atölye başvurusu tüm öğretmenlere açıktır, fakat atölye 15 kişilik bir kontenjan ile yürütüleceği için katılımcıların belirlenmesinde kayıt sırası ile seviye ve branş dağılımı gözetilecektir.

 

vartaryan.png

Aylin Vartanyan Dilaver hakkında:

Columbia Üniversitesi’nde Alman Edebiyatı alanında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır.  European Graduate School’da Dışavurumcu Sanat ve Sosyal Dönüşüm alanında doktor çalışmasına devam etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nde emekli öğretim görevlisi olarak Eleştirel Okuma ve Yazma dersleri vermektedir. 2006 yılından beri aynı üniversitenin Barış Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bir üyesi olarak gençler ve eğitmenlerle sanat temelli çatışma dönüşümü çalışmaları yürütmektedir. 2021 yılının Şubat ayında İstanbul’da kurulan Dışavurumcu Sanatlar Enstitütüsü’nün (Expessive Arts Istanbul) bir üyesi ve atölye yürütücüsüdür. 

 

access?cmd=file&target=l1_bWVsaXNhc29yYW4yLnBuZw

Melisa Soran Hakkında

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

Tarih
2022-10-22 13:00 - 16:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacı Mimi Mah Doğan Apt 30-C Galata
Beyoğlu istanbul
╲╱