Kapsayıcı Eğitim Atölyesi
Mayıs 26, 2022
Saat: 20:00-21:30
SEÇBİR İşbirliğiyle:
Eğitim; değişen içeriği ve kapsayıcılığı ile dünyada artan eşitsizlik ve ayrımcılıkların yeniden üretilmesi ve derinleşmesine neden olabileceği gibi bu eşitsizliklerle mücadelede de iyi ve kritik bir araç olabilir. Bu bağlamda kesişimselliği gözeten, disiplinler arası düşünmeye alan açan kapsayıcı eğitim yöntemlerine ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Peki ama bu yöntemler nelerdir?
Kapsayıcı Eğitim Atölyesi’nde, bu yöntemler üzerine tartışarak çözüm için metot geliştirme imkanı bulacağız. Atölye, SEÇBİR’in Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle yürüttüğü kapsayıcı eğitimde disiplinler arası ve kesişimsel perspektifin ele alındığı çalışmalardan hareketle ortaokul ve lisede çalışan çeşitli branşlardaki öğretmenlerle birlikte iki oturum olacak şekilde gerçekleştirilecek. Atölyelerden ilki kapsayıcı eğitimde katılımın arttırılmasında sanatsal yöntemlerin araçsallaştırılması ve işlevine odaklanacak. SEÇBİR’den Melisa Soran’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek Kapsayıcı Eğitim Atölyesi'nin ilki için 26 Mayıs Perşembe 20.00 - 21.30 arasında buluşalım.
İkinci atölyede; 2 Haziran Perşembe günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında, genç katılımın en yüksek olduğu hareketlerden ekoloji meselesini kapsayıcı eğitim bağlamında nasıl ele alabileceğimiz üzerine odaklanacağız. İkinci atölyenin kayıt sayfasını da çok yakında açacağız. İki atölye birbirinden bağımsız bir şekilde kurgulanmıştır, istediğiniz atölyeye başvurabilirsiniz.
Önemli not: Etkinlik başvurusu tüm öğretmenlere açıktır, fakat atölye 12 kişilik küçük bir kontenjan ile yürütüleceği için katılımcıların belirlenmesinde kayıt sırası ve branş dağılımı gözetilecektir. Bu atölye özelinde görsel ve plastik sanatlar, müzik, drama, dans vb. alanlarda çalışan ve/veya deneyimi olan öğretmenlere öncelik tanınacaktır. Bu sebeple kaydınızı oluşturmak için kayıt esnasında çıkan formu doldurmayı unutmayın!
Melisa Soran Hakkında
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.