Uyandıran Masallar
Mart 29, 2022
Saat: 20:00-21:30
Teyit İşbirliğiyle:
Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz?
Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı.
Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerimizi geliştirmemize yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağımız Öğretmenden Öğretmene atölye serisine “Uyandıran Masallar” atölyesi ile devam ediyoruz! Bu atölyede: öğrencilerin karşılaştıkları bilgilere eleştirel yaklaşmalarına ve eleştirel dijital okuryazarlıkla ilgili temel kavramları masallar aracılığıyla kazanmalarına yönelik tasarlanan “Uyandıran Masallar” çözümünü birlikte deneyimleyeceğiz, üzerine konuşacağız ve çözümün nasıl uygulanabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Değişim Elçilerinden Gözde Uysal, Meriç Dönmez, Merve Bursa, Nebi Burak Ay ve Semra İnan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Uyandıran Masallar” atölyesi için 29 Mart Salı akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.
Gözde Uysal Hakkında
Gözde Uysal, 2006'da Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllülük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. Eğitim Programları ve Öğretim’de doktora öğrencisi.
Meriç Dönmez Hakkında
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı.2002 yılında MEB de özel eğitim öğretmenliğine başladı halen rehberlik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV
(Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışman, ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta, Öğretmen Ağı başlangıç ekibi öğretmenlerinden olup halen Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Merve Bursa Hakkında
İzmir’de doğup büyüyen Merve Bursa ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2016 yılında Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. MEB’e bağlı özel bir okulda çalışan Bursa, çocuklarla doğa, çevre, kültürel miras, felsefe, eleştirel becerileri ile ilgili çalışmayı sever.
Nebi Burak Ay Hakkında
1993 yılında Mersin’de doğan Nebi Burak Ay, liseyi Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, lisans eğitimini ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde tamamlamıştır. Mersin’de Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Eğitimde kapsayıcılık, dezavantajlı öğrencilere erişim, eleştirel dijital okuryazarlık, eğitimde dijitalleşme alanlarında çalışmalar yapmaktadır. 2019 yılından beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi'dir.
Semra İnan Hakkında
Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni. Mesleğinin 17. yılını geride bırakırken, beş yıl öncesine kadar çeşitli köy okullarında çalıştı.UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından öğrencileriyle yaptığı bir çalışma ile ödüllendirildi. 12. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. 16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak bulundu. Son dönemde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık eğitimleri aldı. Ayrıca Düşünme Becerileri metodolojisi ile öğrenme üzerine çalışmaları devam etmektedir.Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor.