Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar
Şubat 12, 2022
Saat: 13:30-16:30
Oyunlar eğlenceli vakit geçirmemizi sağlar, ama bunun yanı sıra öğrenme eylemi için de çok güçlü bir araçtır. Peki, öğrenme ortamı oyun ile nasıl yaratılır?
“Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” atölyesinde; matematik, hayat bilgisi, fen bilgisi, türkçe, beden eğitimi, müzik, drama ve daha başka birçok disiplin arasında bağlantı kurarak ve ders kazanımlarına odaklanarak nasıl oyun tasarımı yapabileceğimizi keşfedeceğiz. Farklı oyunları birlikte uygulayarak bu oyunları kendi disiplinlerimize nasıl uyarlayabileceğimizi tartışacağız. Oyunları tasarlarken kapsayıcılığı ve erişilebilirliği nasıl sağlayacağımız üzerine konuşacağız.
Öğrencilerin eğlenerek, keşfederek, yaşayarak öğrenebilecekleri ortamlar yaratma konusunda kendi potansiyelimizi keşfedeceğimiz atölye DOYA Ekibinden Değişim Elçisi Mehri Erol'un moderatörlüğünde ve DOYA Ekibinden Değişim Elçileri Aslı Uysal Cevgin, Belgin Gökçen, Betül Aydın, Didem Naime Metin, Hüner Uysal ve Serena İnanır’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek. Oyunla öğrenmenin gücünü keşfetmek için 12 Şubat Cumartesi günü 13:30 - 16:30 saatleri arasında Arter Sevgi Gönül Oditoryumu’nda buluşalım.
Not: Etkinlik yüz yüze olarak İstanbul’da Arter’de gerçekleşecektir, etkinlik herkesin katılımına açık fakat kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple katılım sağlayacağınıza eminseniz etkinliğe kaydolmanızı rica ederiz. Arter binasına giriş için çift doz aşılı olmak veya 48 saat öncesinden alınmış negatif PCR testi gerekmektedir.
Belgin Gökçen Hakkında
1974 yılında Ankara’da doğan Gökçen; Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden mezun olduktan sonra dört yıl devlet okulunda ardından yirmi yıl Koç Okulları’nda öğretmenlik yaptı. ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Dr. Menşure Alkış’ın ‘İlkokul Eğitiminde Eğitsel Oyunlar ve Güncel Uygulamalar’ kitabında beden eğitimi bölüm yazarlığı yaptı. Eğitimde disiplinlerarası oyun tasarımı konusunda yaptığı çalışmaları; TÜBİTAK 4005, ERG İyi Örnekler Konferansı, Öğretmen Ağı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde paylaştı.Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Gökçen; Disiplinlerarası Oyun Atölyesi ‘DOYA’ kurucularındandır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile gönüllü çalışmalar yapmakta, Yaratıcı Problem Çözme, Kapsayıcılık, Düşünme Becerileri programlarına ilgi duymakta ve deneyimlerini eğitime gönül veren paydaşlarla paylaşmaya, öğrenmeye devam etmektedir.
Betül Aydın Hakkında
1983 yılında Ankara'da doğdu. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Hakkari, Erzurum ve Bolu illerinde görev yaptı.2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Sınıf Öğretmenliği alanında Yüksek Lisansını tamamladı.İlkokul Çocuklarında Girişimcilik Becerilerini Geliştirme ve Disiplinler Arası Oyunlar üzerinde çalışmalarını ekip arkadaşlarıyla birlikte ERG İyi Örnekler Konferansı, “DOYA” Disiplinlerarası Oyun Atölyesi gibi platformlarda paylaşmaktadır.Öğretmen Ağı Bolu Değişim Elçisi ve DOYA “Disiplinlerarası Oyun Atölyesi” kurucu öğretmenlerinden olan Aydın, yaratıcı problem çözme, tasarım odaklı düşünme, öğretimi farklılaştırma, uzaktan eğitim süreci, eTwinning Projeleri ve P4C alanlarında çalışmaktadır.
Didem Naime Metin Hakkında
1978 yılında Adana’da doğup büyüyen, son 8 yıldır İstanbul’da yaşayan Didem, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü bitirdikten sonra 1 yıl Cambridge Anglia Polytechnıc University’ de dil eğitimi aldı. 2003 yılından sonra hem Adana’da hem de İstanbul’ da Matematik öğretmenliği yapan Didem halen Açı Okulları Sarıyer Ortaokul Kampüsünde çalışmaktadır. Düşünme becerileri ile matematik öğretimi, oyun temelli öğrenme, toplumsal eşitsizlik konularında eğitimler almayı, kendini geliştirmeyi, etrafında farkındalık yaratmayı kendine hedef seçmiştir. 2018 yılında Öğretmen Ağı vasıtası ile temel düşünme becerileri eğitimi alan Didem o günden beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olup deneyimlerini İÖK, Öğretmen Ağı, DOYA (Disiplinlerarası Oyun Atölyesi) gibi platformlarda paylaşmıştır. Didem’in en büyük hayali matematiği severek, içselleştirerek, eleştirel düşünerek büyüyen çocukların yetişmesine katkıda bulunmaktır.
Hüner Uysal Hakkında
1970 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 1992 yılından itibaren özel okullarda öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı. Halen İELEV Özel 125.yıl ortaokulunda çalışmaktadır. 2013 yılından beri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Kitap İnceleme Komisyon üyeliğine devam etmektedir. Değerler Eğitimi ve Düşünme Becerileri üzerine çalışmalarda bulunmuştur. Öğretmen gelişimi ve eğitimi konusunda birçok çalışmalarda bulunmuştur. Eğitim Teknolojileri Uzman sertifika programına katılarak eğitimde teknolojinin kullanımı konusunda birçok çalışmada yer almıştır.Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda 2019 yılından beri proje hakemliği yapmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Eğitimde oyunun önemini bilen biri olarak Doya Disiplinlerarası Oyun Atölyesi’nin kurucularındandır.
Mehri Erol Hakkında
Mehri Erol 1984 yılında Ilgaz'da doğdu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliğinden mezun oldu. 2010 yılından itibaren MEB okullarında öğretmenlik yapmaktadır.
Alternatif eğitim yaklaşımlarından orman okulu felsefesi, eğitime olan bakış açısının temelini oluşturmaktadır. Bu bağlamda doğa tabanlı TÜBİTAK 4004, 4005 ve 4006 projelerinin hazırlanması, uygulanması aşamalarında uzman ve yürütücü pozisyonlarında görev almaktadır. KODA Köy Öğretmenleri projesi kapsamında yürütülen öğretmen eğitimleri ve Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulları için etkinlik kitabı oluşturma çalışmalarında yer almıştır. STEAM ve okul öncesi doğa eğitimi alanında yazılan örnek ders planları kitaplarında yazar olarak yer almıştır. Doğada, doğayla öğrenmenin iyileştirici, yaratıcı ve var edici gücüne erişme çabası içerisindedir.
Serena İnanır Hakkında
1974 İstanbul doğumludur. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Lisans mezunudur. 1997 yılından itibaren hiç aralık vermeden matematik öğretmenliği yapmıştır. Halen İstanbul’da Yeşilköy Ermeni Ortaokulu’nda görev yapmaktadır. Oyunun gücüne inanan ve bu doğrultuda disiplinlerarası oyunlar üzerine çalışan Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.
Aslı Uysal Cevgin Hakkında
1977’de Mersin’de doğdu. 2000 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında Mersin Üniversitesinde Türkçe öğretmenliği eğitimini tamamlayıp İstanbul’a atandı. İstanbul Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü’nde tamamladığı yüksek lisans tezini işitme engellilere Türkçe eğitimi ile ilgili yazdı. Bir dönem İSMEK’te de yetişkin işitme engellilere Türkçe dersleri verdi. 2013 yılında MEB tarafından Varşova Üniversitesine Türkçe okutmanı olarak gönderildi. Üniversite haricinde bir sömestr Yunus Emre Enstitüsünde de ders verdi. 2018’de Öğretmen Ağı ile tanıştı ve Değişim Elçisi oldu. Burada verilen Düşünme Becerileri /Pedagojik Uygulama Becerileri ve Tasarım Odaklı Düşünme programlarının eğitimlerini tamamladı. İstanbul Drama Sanat’tan yaratıcı drama liderliği, SEİBA’dan hikaye anlatıcılığı (1. Seviye) eğitimi aldı. Okulunda yaratıcı drama, hikaye anlatıcılığı üzerine uygulamalara devam ediyor. DOYA “Disiplinler arası Oyun Atölyesi” kurucu öğretmenlerindendir.
Dolapdere Beyoğlu
34435 İstanbul