DİKKAT MASAL!
Mayıs 8, 2021
Dijitalleştiğimiz bu dönem öğrencilere odaklanma ve konsantrasyon konusunda zorluklar getirdi. Bunun yanı sıra içinde bulunduğumuz dönemin öğrencilerin kendini ifade etme ve dinleme becerilerine de olumsuz yansımaları oldu. Tam da bu noktada masallar bize yardımcı oluyor! Masalların dinleyiciye içten ulaşan ve dikkati odaklayan bir yanı var; masallara bir de psikanalitik bakış eklenince kişi kendi deneyimlerini masal yoluyla anlamlandırabiliyor, böylece psikanaliz ile birlikte masallar başka bir renk kazanıyor.
Dikkat, ilgi, masal ve anlatıcılık konularını psikanalitik bakış açısıyla konuşduğumuz etkinlikte öğrencilerin neden odaklanma, dinleme ve anlatıcılıkta zorlanabildiklerini de anlamaya çalıştık. Etkinlik, 8 Mayıs Cumartesi saat 20:30-21:45 saatleri arasında, Melisa Ayşegül Çal’ın konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Şeyma Büyükurvay’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.
Melisa Ayşegül Çal Hakkında
İzmir'de dünyaya geldi. Lisans eğitimini Karşılaştırmalı Edebiyat, yüksek lisansını Dramatik Sanatlar bölümünde tamamladı. Her iki bölümü de dereceyle bitirdi. Lisans eğitimi sırasında Budapeşte'de ve Almanya'da eğitim bursları kazandı. Eğitim koordinatörlükleri, kurum başkanlıkları gibi görevler üstlendi; kariyerinin büyük bir kısmı üniversitelerde öğretim görevliliği ile geçti. Üç dilde yeminli tercüman ve uluslararası İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra; İletişim Bilimleri alanında doktora yapmakta, masallar ve psikanaliz üzerine çalışmaktadır. Şu anda da özel bir kurumun okul öncesi yabancı diller birim başkanlığını yürütmekte ve çocuklara masallar yazmaktadır.
Şeyma Büyükurvay Hakkında
1996 yılında Kırıkkale’de doğdu. Lise öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden 2018 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında farklı öğrenci kulüpleri, öğrenci temsilciler konseyi gibi oluşumlarda, çocuk ve engelli hakları konularında aktif sorumluluk aldı. Şu anda İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde psikolojik danışman olarak çalışmaktadır. Eğitimde Görme Engelliler Derneği ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nde rol almaktadır.