GERİ

UZAKTAN EĞİTİMDE ÖDÜLLÜ DERS TASARIMLARI

Mart 8, 2021

 

Uzaktan eğitim sürecinde ders tasarımı için pek çok yöntem ve yaklaşım öğrendik. Peki, dünya standartlarında, bu konuda ödül almış tasarımları tanımak ister misiniz? 

K-12 düzeyinde çevrimiçi, ters yüz, harmanlanmış ve hibrit ders tasarımlarından örneklerin paylaşıldığı “Uzaktan Eğitimde Ödüllü Ders Tasarımları” başlıklı bu Karşılaşmalar’da Dr. Selçuk Doğan bizlerle oldu. İşbirliği, süreç değerlendirme gibi anahtar elementleri kullanarak öğrencilerde başarıyı artırmanın ve bilimsel araştırma sonuçlarına göre ders hazırlama modellerini keşfettiğimiz etkinliğin moderasyonu ise Değişim Elçisi Belgin Gökçen tarafından üstlenildi. 8 Mart Pazartesi günü 20:30 - 22:00 saatleri arasında gerçekleşen Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Uzaktan Eğitimde Ödüllü Ders Tasarımları”nda buluştuk.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

 

Dr. Selçuk Doğan Hakkında

Selçuk Doğan, 2019 yılından beri Georgia Southern Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kaliteli eğitimler sağlama amacıyla kurulan ONLINE 21 Girişiminin kurucu üyelerindendir.

Son iki senede ekip olarak kazandığı $450.000 araştırma fonlarıyla, bilimsel çalışmalar yürütmekte ve online yüksek lisans programlarında ders vermektedir. 2017-2019 yılları arasında University of Florida’da tasarladığı STEM alanındaki lisans dersleriyle bir kere "yenilikçi ders" ve bir kere "etkili ders" ödülü olmak üzere iki ödüle layık görülmüştür. Son dört senede kendisinin, alanın en iyi ilk 5 eğitim dergilerinde, ders tasarımları, program geliştirme ve öğrenme konuları üzerine, dünyadaki farklı araştırmacılarla 20’den fazla bilimsel yayınları bulunmaktadır.

 

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başlayan Gökçen, Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak 20 yıl çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

 

 

 

 

Tarih
2021-03-08 20:30 - 22:00
╲╱