BAŞARIYI #YENİDENDÜŞÜN
Şubat 4, 2021
Saat: 20:00-21:00
“Belirsizliklerin ardındaki yeni normali değil, yeni ihtimalleri arıyoruz. Bir araya gelerek sizi, içinde bulunduğumuz yeni imkânlar üzerine düşünmeye davet ediyoruz.”
Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin altıncı ve son bölümü, Başarıyı #YenidenDüşün 4 Şubat’ta Öğretmen Ağı Youtube kanalında yayınlandı.
“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen Bağlantılar serisi, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluştu.
4 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanan altıncı bölüm, Başarıyı #YenidenDüşün başlığıyla İstanbul ENKA Okulları Okul Müdürü Dr. Özlem Mecit, TEGV Eğitim Programları Müdürü Devrim Uygan, ve Değişim Elçisi Kubilay Özaydın’ı konuşmacı olarak ağırladı. Bölümün moderasyonunu, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş üstlendi.
Bölümde konuşmacılar, pandemiyle değişen eğitim koşullarından yola çıkarak başarıyı sınavlara indirgemeden farklı ve bireyselleştirilmiş öğrenme ile başarıyı nasıl sağlayabileceğimize, 21. yüzyılda başarılı olmanın ne demek olduğuna, eğitime erişimde eşitsizlikler varken başarıyı nasıl yeniden düşünebileceğimize dair görüş ve önerilerini paylaştı.
Yayın boyunca izleyiciler, Youtube’da bulunan chat alanından sorulacak soruları yanıtlayarak tartışmaya dahil oldu. Ayrıca, konuşmacıların, moderatörün ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’in farklı disiplin ve alanlardan konu ile ilgili derlediği kaynaklar da chat alanında paylaşıldı. Chat alanındaki tartışmalarda öne çıkan noktalar, Bağlantılar serisini özetleyen raporda yer alacak.
Bağlantılar serisi ile ilgili videoları izlemek için Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.
Konuşmacılar
Dr. Özlem Mecit (İstanbul ENKA Okulları Okul Müdürü)
Özlem Mecit 1977 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamlayıp, 1999 yılında ODTÜ Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından aynı fakültenin Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları bölümünde yüksek lisans yapmaya ve Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya hak kazandı. Yüksek Lisans öğrenimini 2001 yılında tamamlayarak, aynı bölümde doktora çalışmalarına başladı. 2003 bahar döneminde ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden doktora yeterliliğini alarak, 2006 yılı sonbahar döneminde doktorasını tamamladı. Öğrencilerde kavramsal anlama ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik araştırma ve çalışmalarda bulundu. Özlem Mecit 2003 yılında müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladığı Adapazarı Özel Enka Okulları’nda 2006-2018 yılları arasında Okul Müdürü olarak görev yaptı. Adapazarı Özel ENKA İlkokulu, ASHOKA Fark Yaratan Okullar ağına dahil olmaya hak kazanmış bir okuldur. Dr. Mecit, 2014 yılında International Baccalaureate tarafından “IBPYP Consultant” olmaya hak kazandı. 2015 yılında Apple tarafından Apple Distinguished Educator olarak seçilen Özlem Mecit, 2018 Haziran ayı itibari ile İstanbul ENKA Okulları Ortaokul Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
Devrim Uygan (TEGV Eğitim Programları Müdürü)
Devrim Uygan 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2000-2006 yılları arasında Özel Enka Okulları’nda İngilizce Öğretmeni olarak çalışmış, daha sonra sırası ile New Mexico, ABD, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nde eğitimci ve öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Yetişkin ve çocuk öğrenmesi, Montessori Metodu, öğretmen eğitimi, müfredat ve ölçme değerlendirme alanlarında lisansüstü diplomaları, araştırmaları ve projeleri vardır. 2018 yılından beri TEGV’de eğitim programları müdürü olarak eğitim programlarının içeriklerinin geliştirilmesi, izleme değerlendirme, gönüllü eğitimi ve operasyonları süreçleri ile, eğitim programlarının dijitalleşmesi ve sistem altyapısının kurulması gibi faaliyetleri yürütmektedir.
Kubilay Özaydın (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen, Mersin Değişim Elçisi)
Lisans eğitimini Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık; yüksek lisans eğitimini ise Mersin Üniversitesi- Aile Eğitimi ve Danışmanlığı alanlarında tamamlayan Özaydın, 2009 yılından bu yana çeşitli kademelerdeki okullarda Psikolojik Danışman olarak görev yapıyor. Özaydın, Mersin'de görevine devam etmekte.
Moderatör
Suat Kardaş (Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü)
Suat, 20 yıldan beri eğitimin farklı alanlarında eğitim ve sivil toplum profesyoneli olarak çalışıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen, AB uzmanı, program geliştirme uzmanı ve stratejik planlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında MEB’den ayrılarak sivil toplumda çalışmaya başladı ve sırasıyla Türk Eğitim Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Saint-Joseph Lisesi Eğitim Vakfı ve Eğitim Reformu Girişiminde uzmanlık ve yöneticilik yaptı.
Kamu ve sivil toplumda birçok eğitim ve araştırma projesinin içinde geliştirici, uygulayıcı veya destekçi olarak sorumluluk aldı.
Suat, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde tarih lisans, Hacettepe Üniversitesinde sosyal antropoloji yüksek lisans eğitimi aldı. 2014 yılında Harvard Üniversitesinden aldığı bursla Harvard Kennedy School’da “Using Evidence To Improve Policy and Programs” yönetici eğitimi programını tamamladı.
Yaklaşık 2 aydır Tohum Otizm Vakfı genel müdürü olarak görev alıyor.