UZAKTAN EĞİTİME DAİR İPUÇLARI, OYUN VE OYUNLAŞTIRMA
Şubat 16, 2021
Saat: 20:00-21:30
Neredeyse bir senedir eğitimin tüm özneleri için oldukça yorucu geçen uzaktan eğitim sürecini, oyun temelli öğrenme ve eğitsel oyun tasarımları ile nasıl fırsata çeviririz?
Daha etkili, etkileşimli ve öğrenme süreçlerini daha eğlenceli hale getirecek uzaktan eğitim ipuçları üzerine yoğunlaştığımız bu Karşılaşmalar’da, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr Yavuz Samur bizlerle oldu. Etkinliğin moderasyonu ise Değişim Elçisi Belgin Gökçen tarafındna üstlenildi.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.
Karşılaşmalar’a Nasıl Katılabilirim?
Dijital Karşılaşmalar için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz.
Aşağıda süreci kolaylaştıracak bilgileri bulabilirsiniz. "Etkinliğe Kayıt ol" butonuna tıklayıp kaydınızı gerçekleştirdikten sonraki 15-20 dakika içinde, Dijital Karşılaşmalar için onay e-postası gelecektir. Onay e-postasında, etkinliğin zamanı geldiğinde tıklayarak etkinliğe katılabileceğiniz bir link yer alıyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz.
- Bilgisayarda Zoom nasıl kullanılır? Rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Zoom’u telefonunuza indirdikten sonra nasıl kullanacağınızı anlatan rehbere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Eğer webinara telefonunuzdan kullanacaksanız, öncelikle Zoom’u telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Telefonunuz Android ise (Samsung, Huawei, Nokia vb.), buradaki linke tıklayarak Google Play’den; iPhone ise buradaki linke tıklayarak Apple Store’dan Zoom’u indirebilirsiniz.
Doç Dr. Yavuz Samur Hakkında:
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika'nın Virginia Tech Üniversitesi'nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür (@bauegitek).
Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı (@childandmedia), teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme (@EgitimveOyun) gibi konular yer almaktadır.
Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır (@ugurgames).
Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, "Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)", "(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme", “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, "Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı", ve “Çoklu Ortam Tasarımı" gibi dersler vermektedir.
Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır.
Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
www.yavuzsamur.com - www.twitter.com/YavuzSamur - www.instagram.com/YavuzSamur - www.youtube.com/c/DrYavuzSamur
Belgin Gökçen Hakkında:
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başlayan Gökçen, Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak 20 yıl çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.