GERİ

ÖĞRETMEN POLİTİKALARINI ÖĞRETMENLERLE KONUŞMAK

Aralık 11, 2020

 

Eğitim Reformu Girişimi tarafından hazırlanan Eğitim İzleme Raporu 2020 kapsamındaki dosyalarla salgının eğitime dair süreçleri ve eğitimin paydaşlarını nasıl etkilediğini izleniyor ve değerlendiriliyor. Eğitim İzleme Raporu 2020: Öğretmenler başlıklı dosya 24 Kasım 2020'de kamuoyuyla paylaşıldı. Öğretmenlere odaklanan dosyada, öğretmen politikalarına ilişkin son bir yılda öne çıkan gelişmeler öğretmen yetiştirmeden mesleki gelişime kadar uzanan geniş bir çerçevede değerlendiriliyor. Öğretmenlerin salgın sürecindeki deneyimleri güncel araştırmalardan yararlanılarak ele alınıyor. Ayrıca dosyada öğretmen ihtiyacına ve atamalarına ilişkin güncel veriler irdeleniyor.

Öğretmen Politikalarını Öğretmenlerle Konuşmak başlıklı karşılaşmalar etkinliği öğretmenler dosyasının yazarları Yeliz Düşkün ve Fulya Koyuncu konuşmacılığında ve Öğretmen Ağı Ağ Etkileşim Koordinasyon Sorumlusu Günalp Turan’ın moderatörlüğünde 11 Aralık tarihinde 20:00-20:45 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

yeliz düşkün

Yeliz Düşkün Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Sabancı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. 2012-2014 yılları arasında proje koordinatörü olarak çalıştığı özel bir araştırma şirketinde çeşitli okullarda öğretmen, öğrenci ve ebeveynlerle okul iklimi odaklı araştırmalar yürüttü. Ağustos 2014’te Eğitim Reformu Girişimi’ne katıldı. Politika analisti olarak görev yaptığı ERG’de özellikle öğretmen politikalarına, kapsayıcı eğitime ve eğitimin çıktılarına odaklanarak izleme, araştırma ve savunu çalışmalarında rol alıyor. 2014’ten bu yana Eğitim İzleme Raporlarının hazırlanmasında ve koordinasyonunda yer alıyor.

 

 

fulya koyuncu

Fulya Koyuncu Hakkında: 

2008 yılında Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü’nde lisans, 2011 yılında ODTÜ Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında ODTÜ’de aynı bölümde öğretmen eğitimcilerinin yeterliklerine yönelik tez çalışmasıyla doktora derecesini aldı. 2009 yılından itibaren öğretmen eğitimi, eğitim politikası, eğitimde etki değerlendirme, doğa ve bilim eğitimi üzerine TEDMEM, TEMA, TEGV başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yürüttü. 2018 yılından beri Eğlenceli Bilim ekibinde sosyal girişimcilik, öğretmen eğitimi ve bilim eğitimi alanlarında çalışmalarına devam ediyor. Eğitim alanında çalışan sivil toplum kuruluşları (STK) ve sosyal girişimlerde araştırmacı olarak çalışmalar yürütüyor.

 

günalp turan

Günalp Turan Hakkında: 

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü mezunu olan Turan, üniversite yılları boyunca edebiyat, psikoloji ve dilbilimi alanlarına ilgi duydu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu. Öğretmen Ağı içerisinde; Düşünme Becerileri Programı’nın ve çeşitli buluşmaların ve projelerin koordinasyonunda görev aldı. Eleştirel Düşünme, kültürlerarası öğrenme, moderasyon ve kolaylaştırıcılık üzerine çeşitli içeriklerde eğitici olarak yer aldı. Halen, Öğretmen Ağı’nda Ağ Etkileşim Koordinasyon Sorumlusu olarak çalışmakta olan Turan, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kültürel İncelemeler alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

Tarih
2020-12-11 20:00 - 20:45
╲╱