GERİ

OKULU #YENİDENDÜŞÜN

Aralık 10, 2020

 

“Bildiklerimiz bugünü anlamamıza ancak yeterken, ileriyi görmek gitgide zorlaşıyor. Eğitimin, okulların, öğrenmenin ve öğretmenin geleceği ise belirsizliklerle dolu. Bu yüzden, belirsizliklerin ardındaki yeni normali değil, yeni ihtimalleri arıyoruz.”

Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin ikinci bölümü, Okulu #YenidenDüşün 10 Aralık’ta Öğretmen Ağı Youtube kanalında yayınlandı. 

“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen Bağlantılar serisi, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluşuyor.

10 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanan ikinci bölüm, Okulu #YenidenDüşün başlığıyla Koç Okulu Genel Müdürü Murat Günel, PAB Mimarlık’tan Yüksek Mimar Pınar Gökbayrak, Türkçe öğretmeni ve Değişim Elçisi Şirin Piya Giyik’i konuşmacı olarak ağırladı. Bölümün moderasyonunu, Öğretmen Ağı Yönlendirme Kurulu üyesi olan, Vehbi Koç Vakfı Özel Projeler Yöneticisi Seçil Kınay üstlendi. 

Bölümde konuşmacılar, pandemiyle değişen eğitim koşullarından yola çıkarak geleceğin öğrenme mekanlarına ilişkin yeni ihtimaller, kapsayıcı eğitimin sağlanması için okulların sahip olduğu imkanlar ile okul içi ve dışındaki alternatif öğrenme mekanlarına ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. 

Yayın boyunca izleyiciler, Youtube’da bulunan chat alanından sorulacak soruları yanıtlayarak tartışmaya dahil oldu. Ayrıca, konuşmacıların, moderatörün ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’in farklı disiplin ve alanlardan konu ile ilgili derlediği kaynaklar da chat alanında paylaşıldı. Chat alanındaki tartışmalarda öne çıkan noktalar, Bağlantılar serisini özetleyen raporda yer alacak. 

Bağlantılar serisi ve diğer içerikleri izlemek için Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.

 

Moderatör

secil

Seçil Kınay (Vehbi Koç Vakfı, Özel Projeler Yöneticisi)

Seçil 1981’de İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara ODTÜ Koleji’ni ve 2004 yılında Koç Üniversitesi sosyoloji lisansını tamamladı. Ardından Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras Yönetimi yüksek lisans programından mezun oldu. Şu anda Indiana University Lilly School of Philanthropy bünyesinde yüksek lisansına devam ediyor. 2007’den bu yana Vehbi Koç Vakfı’nda Özel Projeler Yöneticisi olarak çalışıyor ve Vakfın eğitim, sağlık, kültür alanlarındaki projelerini geliştiriyor ve yürütüyor. Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) Grantmakers East Forum Yürütme Komitesi Üyesi ve Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

 

Konuşmacılar

murat günel

Murat Günel (Koç Okulu Genel Müdürü)

Koç Okulu Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Günel, Balıkesir Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden mezuniyetinin ardından bir süre devlet okullarında öğretmenlik yaptı. Daha sonra MEB bursuyla Iowa State Üniversitesi’nde Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini üstün başarıyla tamamladı. 2006’da Türkiye’ye geri dönen Günel, çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak görev aldı. MEB, TÜBİTAK, National Science Foundation, The Institute of Education Sciences ve Arthur Vining Davis Foundation gibi ulusal ve uluslararası projelerde bursiyer, uzman, araştırmacı, danışman, koordinatör ve proje yürütücüsü oldu. 2018 yılından beri Koç Okulları Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

pınar gökbayrak

Pınar Gökbayrak (Y. Mimar, PAB Mimarlık)


İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ardından, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Hollanda Eindhoven Teknik Üniversitesi’nde değişim öğrencisi olarak bulundu. Çeşitli ulusal ve uluslararası ölçekli yarışmalarda ödüller aldı, ulusal ve uluslararası mimarlık seçkilerine dahil oldu.  2015 senesi Arkitera 40 Yaş Altı Genç Mimar Ödülü'nü aldı. 13. Venedik Mimarlık Bienali’nde Dünyanın En Başarılı Genç Mimarları Seçkisi’nde yer aldı. 2003-2012 yılları arasında Betonart mimarlık dergisinin editörlüğünü üstlendi. 2017’den beri Özyeğin Üniversitesi’nde mimari stüdyo yürütüyor. 2007’den itibaren iki ortağı ile birlikte PAB Mimarlık'ta mimari üretimine devam ediyor. PAB Mimarlık çatısı altında, pek çok aktörün paydaş olduğu pabedu grubu ile eğitim mekanları üzerine çok disiplinli araştırma çalışmaları yürütüyor.

 

şirin giyik

Şirin Piya Giyik (Değişim Elçisi, Türkçe Öğretmeni, İzmir)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 2005 yılı mezunudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR bünyesinde 2013-2014 arası “Eğitim Ortamında Ayrımcılık” konulu sertifika programında yer almış olup,  2014-2015 arası SEÇBİR’de “Engelli Ayrımcılığı” sertifika programına katılıp ders içerikleri üretmiştir. Karakutu, Cins adımlar gibi sivil toplum Kuruluşlarında yüzleşme, toplumsal cinsiyet temalarında faaliyetlerde yer almıştır. Öğretmen Ağı bünyesinde farklı disiplinlerin eşit düzlemde ilişkileneceği ve ortak üretim yapabileceği 1 Öğretmen 1 Mimar atölye içeriğini üretmiş ve yürütücülük yapmıştır. Tasarım Odaklı Düşünme ve Yaratıcı Problem Çözme metodolojilerini hem katılımcı hem de yürütücü olarak deneyimlemiş olup, 2015-2016 arası Pera Güzel Sanatlar Akademisi ve İngiltere OCN Kurumundan İç Mimarlık eğitimi almıştır. 2017-2018 arası Öğretmen Ağı Eleştirel Düşünme Programı’na katılmış,  Türkçe 5-6-7-8.sınıf müfredatını eleştirel düşünme perspektifiyle yapılandırıp içerik üretmiştir. 2019’da Öğretmen Ağı’nın Kapsayıcılık Bağlamında Eylem Araştırmacı Öğretmen programına katılmıştır.

 

 

Tarih
2020-12-10 20:00 - 21:00
╲╱