İLKOKULDA BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİ VE TASARIM ODAKLI ÖĞRENME
Aralık 9, 2020
İlkokul kademesindeki fen bilimleri öğretiminde bilimsel süreç becerilerinin önemine yönelik tasarladığımız karşılaşmalar etkinliğinde "Bilimsel süreç becerileri neden önemlidir? Nasıl geliştirilebilir?"
Bu sorulara cevap aradığımız “İlkokulda Bilimsel Süreç Becerileri ve Tasarım Odaklı Öğrenme” başlıklı Karşılaşmalar etkinliğinde; 9 Aralık 19:30 - 21:00 saatleri arasında, Asunay Kapucu’nun yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Okan Aksoy’un moderatörlüğünde Tasarım Yoluyla Öğrenme (UbD) ile öğrenme sürecini nasıl yapılandırabileceğimizi inceledik ve "Niçin Büyük Fikir Var?" odağında sürecin ölçme ve değerledirme ayağına da değindik.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.
Asunay Kapucu Hakkında
1972 yılında Karabük’te doğan Asunay Kapucu ilköğrenimini Karabük’te, yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1994 yılından bu tarafa sınıf öğretmenliği, eğitim koordinatörlüğü, öğretmen mentörlüğü ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Şu an okul müdürü olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda çocuk kitabı yazarı da olan Asunay Kapucu öğrencilerde üst düzey düşünme becerileri geliştirme, tasarım yoluyla öğrenme (ubd), farklılaştırılmış öğretim, P4C( çocuklar için felsefe), sınıf içi ölçme değerlendirme ve grafik düzenleyiciler gibi çok çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmektedir.
Okan Aksoy Hakkında:
1991 yılında Ankara'da doğan Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni görevinin yanı sıra STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.