GERİ

ÖĞRETMENLİĞİ #YENİDENDÜŞÜN

Kasım 26, 2020

 

“Belirsizliklerin ardındaki yeni normali değil, yeni ihtimalleri arıyoruz. Bir araya gelerek sizi, içinde bulunduğumuz yeni imkânlar üzerine düşünmeye davet ediyoruz. Biz kim miyiz? Öğrencisinden ayrı kalsa da gidip balkonundan el sallayan, velilerin kaygısını paylaşan, uzaktan eğitim döneminde doğan boşlukları doldurmak için var gücümüzle çalışan öğretmenleriz.”

Değişim Elçileri yayınladıkları manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisi, “hepimizin eğitimde rolleri değişti, sorumlulukları dönüştü. Eğitimi yeniden düşünmemiz lazım.” diyen öğretmenlerin ihtiyaçlarına yanıt aramayı hedefliyor.

“Eğitimi Yeniden Düşün” başlığıyla düzenlenen Bağlantılar, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluşuyor.

26 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanan ilk bölüm, Öğretmenliği #YenidenDüşün başlığıyla Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Değişim Elçisi Hamide Tıpırtın, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tülin Şener Kılınç’ı konuşmacı olarak ağırladı. Bölümün moderasyonunu, Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü Buket Sönmez üstlendi. Bölümde konuşmacılar, eğitimin ana aktörlerinden öğretmenin değişen rolünü ve sorumluluğunu tartışarak, gelecekteki öğretmenliğin ve öğretmen pratiklerinin nasıl olacağına dair görüş ve önerilerini paylaştı. 

Bağlantılar serisini izlemek için Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.

 

 

nevgul

Nevgül Bilsel Safkan

Sabancı Vakfı Genel Müdürü

1989’da Avusturya Lisesi’nden, 1993’te İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden ve 2003’te Boğaziçi Üniversitesi’nden Executive MBA derecesi ile mezun oldu. Arthur Andersen şirketinde denetçi olarak başladığı çalışma hayatında, sektörünün lideri şirketlerde CFO ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. İş hayatının 11 yılını Sabancı Topluluğunda sürdüren Nevgül Bilsel Safkan Eylül 2018’de Sabancı Vakfı Genel Müdürü olarak göreve başladı. Mart 2020’de Sabancı Vakfı Başkan Yardımcılığına atanan Nevgül Bilsel Safkan, aynı zamanda Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve  Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Yönetim Kurulu üyesidir..  

 

hamide

Hamide Tıpırtın

Sınıf Öğretmeni, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitimine Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf Eğitimi yüksek lisans programında devam ediyor. Özel PEV Okulları’nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Tıpırtın, üniversite yıllarından bu yana gönüllülük faaliyetlerine birçok sivil toplum kuruluşunda devam ediyor. Farklılaştırılmış öğretim, ESD araçlarını sınıfa taşıyor ve Değişim Elçisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

 

tülin

Doç. Dr. Tülin Şener Kılınç

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi

Tülin Şener Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Yüksek lisans, ve doktora derecelerini aynı üniversiteden aldı. 1999-2000 yılları arasında Türkiye Bilimler Akademisi Bütünleştirilmiş Doktora Burs Programı kapsamında City University of NewYork’da (CUNY) ve University of Illinois Urbana-Champaign’de (UIUC) doktora çalışmaları yaptı. Berlin Kültürlerarası Çocuk, Genç ve Yetişkin Araştırmaları Merkezinde “Almanya’da yaşayan Türkiyeli gençlerin sivil katılımları” konusunda 9 ay süreli doktora sonrası araştırma yaptı. 2006-2018 yılları arasında Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Ortaklığı altında Avrupa Gençlik Politikaları Bilgi Merkezinin Türkiye temsilciliği, 2011-2014 yılları arasında ise Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi müdür yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Tülin Şener, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında 9 ülkede yürütülen “Processes Influencing Democratic Ownership and Participation-PIDOP” başlıklı çok kapsamlı projenin Türkiye yürütücüsüdür. Tülin Şener halen T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi finansmanında yürütülen "Temel Eğitim Kurumlarında Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi"nin ulusal danışmanıdır.

 

 

buket

Moderatör

Buket Sönmez 

Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü

Buket, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelerek çalışma hayatına Yapı Kredi Bankası’nda Kurumsal Portföy Yönetmeni olarak başladı.10 yılı aşkın bir süre bankacılığın çeşitli alanlarında yöneticilik yaptı. 2009 yılında farklı ve yeni deneyimler kazanmak üzere IBM Global Hizmetler’e katıldı. Strateji Danışmanı olarak göreve başlayan Buket, 7 yıla yakın bir süre çeşitli kurumlarda strateji, süreç iyileştirme, operasyonel dönüşüm, hedef iş modeli oluşturma gibi alanlarda projeler gerçekleştirdi ve Proje Yöneticiliği yaptı.

Buket, Öğretmen Ağı Projesi’nin planlama aşamasında verdiği gönüllü destek sonrası, birikimlerini ona heyecan veren bu oluşuma katkı sağlamak ve eğitim dünyasının ona katacaklarına imkân vermek üzere 2016’da Öğretmen Ağı Proje Koordinatörlüğü’nü üstlenerek hayatında yeni bir sayfa açtı.

 

 

 

 

Tarih
2020-11-26 20:00 - 21:00
╲╱