GERİ

Çocuk Odaklı Afet Planlaması

Kasım 13, 2020

Şehir Dedektifi İşbirliğiyle:

şehir_dedektifi_(1).png
Aktif faylarla dolu bir deprem bölgesi olan Türkiye’de, depremi bir afet durumu haline getirmemek, özellikle çocukların üzerindeki fiziksel ve psikolojik etkilerini kapsamlı ve kapsayıcı önlemlerle en aza indirmek mümkün mü? Çocukların vakit geçirdiği mekanları onları koruyacak şekilde nasıl düzenleyebiliriz?

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Çocuk Odaklı Afet Planlaması”nda, afetler sırasında ve sonrasında çocukların iyi olma halini gözeten önlem ve uygulamaları tartışmaya açtık. Şehir ve Bölge Planlamacısı Gizem Kıygı’nın konuşmacılığı ve Değişim Elçisi Şirin Giyik moderatörlüğündeki Karşılaşmalar, 13 Kasım Cuma, 20:00 - 21:30 saatleri arasında gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

 

gizem_kiygi

Gizem Kıygı Hakkında:

Şehir plancısı ve kent tarihçisi Gizem Kıygı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2012 yılında mezun olmuş, kent tarihi alanında tamamladığı teziyle Boğaziçi Üniversitesi, ATA Enstitüsü yüksek lisans derecesini 2019'da almıştır. 2011 yılından bu yana birçok farklı kolektif grup ve dernek aracılığıyla çocuklarla mekansal ve kentsel haklara ilişkin atölye çalışmaları gerçekleştirmekte, çocukların mekansal karar ve tasarım süreçlerine katılımı için yöntemler geliştirmektedir. Açık Radyo'da geniş çerçevede kent hakkını odak alan Yerden Yüksek programını hazırlayıp sunmaktadır. Kurucusu olduğu Şehir Dedektifi inisiyatifiyle atölye çalışmaları gerçekleştirmeye, çocuklarla birlikte şehir üzerine düşünmeye ve üretmeye devam etmektedir.

 

şirin

Şirin Piya Giyik Hakkında:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunudur. Buna ek olarak iç mimarlık eğitimi almıştır ve amatör olarak terzilikle ilgilenmektedir. Farklı disiplinlerle ilişkilenmeyi önemli bulmaktadır. Bilgi Üniversitesi SEÇBİR'deki ayrımcılık programının, mesleki hayatında dönüşüm yarattığını ifade etmiştir. Şu anda Öğretmen Ağı’ndaki çalışmalarına devam etmektedir

 

Tarih
2020-11-13 20:00 - 21:30
╲╱