GERİ

Covid-19 Sürecinde İstanbul’un Farklı Yerleşimlerinde Çocukların Haklarına Erişimi

Kasım 11, 2020

 

Pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte, özel koruma önlemleriyle desteklenmesi gereken çocukların haklarına erişiminde ne durumdayız? 

Sulukule Gönüllüleri Derneği, Small Projects İstanbul, Başak Sanat Kültür Vakfı ve Tarlabaşı Toplum Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen ve  çocukların haklarına erişimine dair durum tespiti yapmak, hangi alanlarda haklara erişilemediğini ve bunun çocuklara etkisini araştırmak ve alınması gereken kısa ve uzun vadeli önlemleri ortaya koyma amacıyla gerçekleştirilen izleme çalışmasının bulgularının paylaşıldığı Karşılaşmalar etkinliği, “Covid-19 Sürecinde İstanbul’un Farklı Yerleşimlerinde Çocukların Haklarına Erişim” başlığı ile 11 Kasım Çarşamba günü, 20:00 - 21:30 saatleri arasında gerçekleşti. Sulukule Gönüllüleri Derneği’nden Aysun Koca ve Tarlabaşı Toplum Merkezi’nden Melda Akbaş’ın konuşmacı olduğu Karşılaşmalar’ın moderasyonu ise, Değişim Elçisi Miray İşler tarafından üstlenildi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

 

 

aysun

Aysun Koca Hakkında:

Lisans eğitimini Şehir ve Bölge Planlama bölümünde tamamladı. 2009 yılında yıkım döneminde tanıştığı Sulukule’de derneğin kuruluş sürecinde yer alarak sivil toplum alanına girdi. O zamandan bu yana Sulukule Gönüllüleri’nde eğitmen, araştırmacı, izleme değerlendirme sorumlusu olarak çalışmaya devam ediyor. Bir yandan da çocukların mekânsal kararlara katılım hakkı odağında doktora tezini yazmaya devam ediyor.

 

melda

Melda Akbaş Hakkında:

Eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Akbaş,  2007-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde proje koordinatörü, araştırmacı ve eğitmen olarak görev aldı. Çocuk hakları, çocuk katılımı, toplumsal cinsiyet, çocuklar için hak temelli materyallerin geliştirilmesi, mülteci çocukların eğitim hakkı ve çocukların medyası konularında çalıştı. Bu süreçte İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak, ‘Sosyal Sorumluluk’ ve ‘Çocuk, Katılım ve Medya’ derslerini verdi.  Aralık 2016-Ocak 2020 arası Ashoka Türkiye, Çocuklar için Ashoka Program direktörü olarak çalışan Akbaş, öğretmenler, ebeveynler ve sivil toplum liderleri ile çalışmalar yürüttü, program kapsamında fark yaratan beceriler üzerine etkinlik, yayın, online ve offline eğitim, görsel içerik üretilmesi çalışmalarını yürüttü. Halen Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’nin yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Akbaş, eğitimine de İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans ve Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme yüksek lisans programında devam ediyor.  “Türkiye’de Okullarda Çocuk Katılımı Durum Analizi” nin, “Türkiye’de Okullarda Çocuk Katılımı; Çocuklar İçin Güncel Durum Raporu” isimli  çocuk dostu uyarlamasını gerçekleştirdi. “Değerler Eğitimi: Eğitimde Farklılık ve Katılım Hakkı“ kitabı ve Ashoka Türkiye Fark Yaratan Beceriler kitapçık dizisinin yazarları arasındadır.

 

 Miray İşler Hakkında

1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde göreve başladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda "Bir Hikayem Var" adlı çalışmasıyla yer aldı. Halen, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Modern Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

 

 

Tarih
2020-11-11 20:00 - 21:30
╲╱