GERİ

KAZANIM ODAKLI VE DİSİPLİNLER ARASI OYUN TASARIM ATÖLYESİ

Ekim 26, 2020

 

Oyun temelli eğitim, öğrencilerin ezberlemek yerine aktif katılımını teşvik eder, okul ile bağlarını güçlendirir, öğretmenlerin ise kendi potansiyellerini fark etmeleri ve gerçekleştirmeleri için ortam yaratır. 

Çeşitli disiplinler için tasarlanmış kazanım odaklı oyunları merak eden öğretmenlerle  birlikte Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in yürütücü ve yine Değişim Elçilerinden Betül Aydın’ın moderatör olduğu “Kazanım Odaklı ve Disiplinler Arası Oyun Tasarım Atölyesi” Atölyesi, 26 Ekim günü saat 20.00 ile 22.00 arasında çevrimiçi olarak düzenlendi. Öğretmen Ağı’nın “Öğretmenden Öğretmene” Atölye serisinin bir parçası olan etkinlikte, yeni oyunların nasıl tasarlanabileceğini birlikte keşfettik. 

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

 

 

belgin_gokcen

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başlayan Gökçen, Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak 20 yıl çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.                        

 

betul_aydin

Betül Aydın Hakkında:

1983 Ankara doğumlu olan Betül Aydın, lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise  2018 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. 14 yıl boyunca farklı okullarda sınıf öğretmenliği yapan Aydın, halen Bolu Koç İlkokulu'nda çalışıyor.

 

 

Tarih
2020-10-26 20:00 - 22:00
╲╱