GERİ

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE DÜŞÜNME BECERİLERİ

Ekim 21, 2020

 

Değişen dünya ile birlikte bilginin yapılandırılma süreciyle ile ilgili yaklaşımlar da değişiyor. Böylece çocuklar bilgiyi alan pasif bir konumdan çıkıp, bilgiyi oluşturan aktif rollere sahip oluyor. Bilgiyi yeniden oluşturma sürecinde çocuğun olguyu içselleştirmeye çalışması ve mevcut olan bilgileriyle onu tanımlaması, düşünme becerileri ile gerçekleşir. Peki, erken çocukluk döneminde düşünme becerileri nasıl işler ve becerilerin gelişmesi için neler yapılabilir?

 “Erken Çocukluk Döneminde Düşünme Becerileri” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliği,Değişim Elçilerinden Çiğdem Yılmazkaya yürütücülüğünde ve Zuhal Ergül moderatörlüğünde 21 Ekim  saat 20:00-21:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti. 

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir.

 

 

 

cigdem

Çiğdem Yılmazkaya Hakkında:

İlkokul hayatının bir kısmını İstanbul'da bir kısmını Sakarya'da tamamladı. Lisede de İstanbul Sakarya arasında eğitimi bölündü. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 4 yıl İstanbul'da çeşitli özel okullarda çalıştı. Hayatı genellikle İstanbul Sakarya arasında taşınmalarla geçti. 2010 yılında tekrar Sakarya'ya taşınarak Adapazarı Enka Okulları'nda çalışmaya başladı. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji lisansını tamamladı. Felsefe, sosyolojik çalışmalar, masallar ve hikayeler, çocuk edebiyatı, doğa ve oyunlar ile ilgileniyor.                        

 

zuhal

Zuhal Ergül Hakkında:

Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Adapazarı ENKA Okulları’nda 2 yıl anasınıfı öğretmenliği yaptıktan sonra görevine PYP Koordinatörü olarak devam etti. 2015 yılından bu yana IB PYP Okul Danışmanlığı ve Çalıştay Liderliği rolleriyle Türkiye’deki ve dünyadaki farklı okullara PYP süreçlerinde destek olmaktadır. Sorgulamaya dayalı öğrenmenin değerine inanmakta ve hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde sorgulamaya dayalı öğrenme bakış açısının geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

 

 

Tarih
2020-10-21 20:00 - 21:30
╲╱