GERİ

FELSEFE Mİ? ÇOCUK İŞİ(!)

Ekim 16, 2020

 

Felsefe, yaşadığımız dünyanın anlamı ve nedeni üzerine düşünmemiz için bilginin peşine düşürür bizleri. Sınıfta karşılaştıkları kavramları öğrenme biçimlerini ve sorgulama becerilerini geliştirmede felsefe hayati bir rol oynar. 

Çocuklar için felsefe ile tanışmak ve sınıfınıza nasıl katkı sunabileceğinizi keşfetmek üzere “Felsefe Mi? Çocuk İşi(!)” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde buluştuk. Etkinlik, Değişim Elçilerinden Pınar Tıraş yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Ramazan Özkan moderatörlüğünde 16 Ekim saat 20:00-21:30 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir.

 

pinar

Pınar Tıraş Hakkında:

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliğinden 2008 yılında mezun oldu. Eskişehir'de Seçil Akkurt Anaokulu'nda görev yapmaktadır. P4C Kolaylaştırıcılık eğitimi aldıktan sonra eğitmen eğitimi kurslarına başlamıştır. Orff Schulwerk yaklaşımını temel alarak çocuk ,aile ve öğretmenlerle müzik ve hareket eğitimleri gerçekleştiriyor. Alternatif eğitim modelleri, düşünme becerileri , pedagojik sanat eleştirisi yöntemi ve projel tabanlı öğrenme ile ilgileniyor. Hayat boyu öğrenci ve Defne’nin annesidir .                    

 

ramazan

Ramazan Özkan Hakkında:

Eskişehir Mehmet Ali Yasin ilkokulu'nda Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktayım. Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü 2007 yılı mezunuyum. Oyun terapi- Öğrenme Stilleri --Orff Okul uygulamaları- Eğitimde Müzik ve Drama Kullanımı başlıklarında çalışmalar yürütmekteyim. Amatör müzikçiyim ve müzikle ilgilenmeyi seviyorum ve proje yazma yürütme konularına ilgi duyuyorum. 

 

 

Tarih
2020-10-16 20:00 - 21:30
╲╱