GERİ

HER KOŞULDA SPOR!: ÇEVRİMİÇİ SPOR UYGULAMALARI VE ETKİLEŞİMLİ BEDEN EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ

Eylül 24, 2020

 

Uzaktan eğitim sürecinde tüm eğitim ekosistemi olarak sağlıklı ve zinde kalmak için eğlenceli ve çevrimiçi olarak uygulayabileceğimiz pek çok alternatif yöntem ve aracı konuştuğumuz “Her koşulda spor!: Çevrimiçi Spor Uygulamaları ve Etkileşimli Beden Eğitimi Etkinlikleri” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliği, Tuna Tanrıverdi yürütücülüğünde ve Değişim Elçilrinden Belgin Gökçen moderatörlüğünde 24 Eylül saat 19:00-20:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir.

 

 

belgin_gokcen

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başlayan Gökçen, Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak 20 yıl çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.                        

 

tuna_tanriverdi

Tuna Tanrıverdi Hakkında:

Sporculuk kariyerinde profesyonel olarak, voleybol branşı ile ilgilenmiştir. Lisans eğitimini 2006 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. 2006 yılında Irmak Okulları’nda öğretmenlik kariyerine başlayan Tanrıverdi, halen Irmak Okulları Beden Eğitimi Bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında Lisansüstü eğitimini, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Okan Üniversitesi’nde tamamlamış ve yüksek lisans tezini “ Bilişim Teknolojilerinin Sınıf Yönetimine Yansımaları” konusu üzerine yazmıştır. Eğitim yöntemlerinde, teknoloji uygulamalarını derslerine entegre ederek, spora ilgiyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Uluslararası kaynakları araştırarak, yeni eğitim modelleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Yürüyüş, yüzme, kayak, voleybol ve doğa gezileri hobileri arasındadır.

 

 

 

Tarih
2020-09-24 19:00 - 20:30
╲╱