GERİ

RİTİM DUYGUM YOK

Eylül 19, 2020

 

Okul ortamlarında öğrencilerin süreçlere verimli katılımını mümkün kılmanın bir çok yolu vardır. Ders içeriklerini farklılaştırmanın ve katılımı artırmanın en etkili bir yollarından biri de, ritim ve müzik kullanımıdır. 

“Ritim Duygum Yok” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde katılımcılar; sınıfta uygulanabilecek ritmik ve müzikli oyunlar hakkında deneyimlerini paylaştı ve ritim duygusunun herkeste olabileceğine dair olan inançlarını pekiştirdi. Etkinlik, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Pınar Tıraş, Ramazan Özkan ve Sibel Yaşin’in yürütücülüğünde 19 Eylül 2020, 13:00-14:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir.

 


pinar

Pınar Traş Hakkında:

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliğinden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl MEB'de göreve başladı. Orff Schulwerk yaklaşımını temel alarak çocuk ve yetişkinlerle müzik ve hareket eğitimleri gerçekleştiriyor. Alternatif eğitim modelleri, pedagojik sanat eleştirisi yöntemi ve projeler ile ilgileniyor. Hayat boyu öğrenci ve Defne’nin annesidir                         

 


ramazan

Ramazan Özkan Hakkında:

Eskişehir Mehmet Ali Yasin ilkokulu'nda Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktayım. Çukuroava Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü 2007 yılı mezunuyum. Oyun terapi- Öğrenme Sitilleri --Orff Okul uygulamaları- Eğitimde Müzik ve Drama Kullanımı başlıklarında çalışmalar yürütmekteyim. Amatör müzikçiyim ve müzikle ilgilenmeyi seviyorum ve proje yazma yürütme konularına ilgi duyuyorum.

 


sibel

Sibel Yaşin Hakkında:

Lisans eğitimini SDÜ Müzik Öğr.; Y. Lisans Eğitimini Yıldız Teknik Ünv. SBE Okul Yönetimi alanında tamamladı. Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü yaz okulu kursuna katıldı. Müzik öğretmenliğine engelli bireylerle çalışmaya başladı.2012 yılından beri devlet okullarında görev yapmaktadır. Özel Eğt. ve Reh. Gen. Müd.’nün yürüttüğü “Özel Eğt. Müzik Sınıflarının Tasarlanması” çalıştayında görev aldı. 2019 yılında düzenlenen 1 Öğretmen 1000 Ritim Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katıldı.

 

 

Tarih
2020-09-19 13:00 - 14:30
╲╱