GERİ

ÖĞRETİM YÖNTEMİ OLARAK ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE

Eylül 18, 2020

 

Felsefe, yaşadığımız dünyanın anlamı ve nedeni üzerine düşünmemiz için bilginin peşine düşürür bizleri. Sınıfta karşılaştıkları kavramları öğrenme biçimlerini ve sorgulama becerilerini geliştirmede felsefe hayati bir rol oynar. 

Özge Özdemir’in yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Seval Binici’nin moderatörlüğünde çocuklar için felsefe ile tanışmak ve sınıfınıza nasıl katkı sunabileceğinizi keşfetmek için 18 Eylül saat 19:00-21:30 arasında çevrimiçi olarak buluştuk.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

özge

Özge Özdemir Hakkında:

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2015 yılında Montclair State University / Institute for the Advancement of Philosophy for Children (IAPC) merkezinde Çocuklar İçin Felsefe Eğitmenliği programını tamamladı. Little Thinkers Society’nin kurucusudur. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak Eğitim Felsefesi dersi vermektedir. Eğitmenlik, eğitmen eğitimi, eğitim içeriği hazırlama konularında bilgi ve deneyim sahibidir. 2009 doğumlu Ferhan’ın annesidir.

 

seval

Seval Binici Hakkında:

2008 yılında Mersin Üniveristesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında MEB'de çalışmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

 

 

 

Tarih
2020-09-18 19:00 - 21:30
╲╱