GERİ

BAŞARIYI ANLAMAK, DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMAK

Haziran 15, 2020

 

``Herkesin amacı, başarının tanımını değiştirir. Başarılı insanların orkestrası, kişilerden kurulu değildir. Onların orkestrası kendi bilgi, beceri, yetenek ve ruhlarından kuruludur. Başarılı kişiler, tüm bunları yöneterek muhteşem bir müzik ortaya çıkarır."  diyen Nurdan Kalaycı’ın konuşmacılığında, başarı ile ilgili konuştuk. Başarı üzerinde yoğunlaştığımız bu Karşılaşmalar’da, moderasyonu ise Değişim Elçisi Belgin Gökçen üstlendi.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Nurdan Kalaycı Hakkında

Prof. Dr. Nurdan Kalaycı, lisans derecesini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim (EPÖ) dalında tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim (EPÖ) Anabilim Dalı’ndan, doktora derecesini ise, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan EPÖ Anabilim Dalı’ndan almıştır. Halen Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, EPÖ Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Kalaycı’nın; öğrenme ve öğretim süreçleri, aktif öğretim yöntemleri, üst düzey düşünme becerileri, yükseköğretim kurumlarında akademisyenlerin öğretim performansını değerlendirme süreçleri, yükseköğretimde kalite, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eğitimi, eğitim programları ve öğretim alanında, yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış olan 40’dan fazla makalesi bulunmaktadır. 500 farklı kurum ve kuruluşta konferans ve seminer vermiş ve projeler yürütmüştür. Ayrıca eğitimle ilgili yedi adet basılmış kitabı ve değişik gazetelerde yayınlanmış çeşitli köşe yazıları bulunmaktadır. Kalaycı, “Vitamin Öğretmen Portalı” yoluyla, eğitimcilere kendi alanıyla ilgili 50 saat canlı eğitim yapmıştır. Kalaycı, Çin’den, İsrail’den ve iki kez de Finlandiya’dan devlet bursları almıştır. Fulbright bursu ile ABD’de; İndiana Üniversitesi - Purdue Üniversitesi İndianapolis’te, bir başka burs ile Michigan Devlet Üniversitesi’nde uzun dönemli araştırmalar ve çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar; yetişkinler eğitimi, çoklu zekâ kuramı ve uygulamaları, eğitim programları ve öğretim, program değerlendirme ve toplumsal cinsiyet rolleri konuları ile ilgilidir. Çevre sorunları konusunda bir aktivisttir ve hayvan tutkunudur. Sinema filmleri ilgilendiği konular arasındadır.

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başlayan Gökçen, Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak 20 yıl çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

 

Tarih
2020-06-15 17:00 - 18:30
╲╱