GERİ

YENİ NESİL “BİLİMLE” NASIL BÜYÜR?

Haziran 12, 2020

 

2020 yılının bizlere verdiği en büyük mesajlardan birisi bilimin ve bilimsel yaklaşımın toplumlar için büyük bir önem taşıdığı oldu. Biz eğitimciler bu soruyu kendimize sormalıyız. Yeni neslin bilimle büyümesini nasıl mümkün kılabiliriz?

12 Haziran Cuma gerçekleşen “Yeni Nesil “Bilimle” Nasıl Büyür?” etkinliğinde YGA’nın başlattığı Bilim Seferberliği proje katılımcılarından eğitimci Gülşah Bayır’ın konuşmacılığında, Bilim Seferberliği projesi kapsamında yapılan çalışmaları ve okullarda gerçekleşen faaliyetleri konuştuk. Çocukları bilimle tanıştırmayı ve bilimsel bir yaklaşım ile büyümelerini nasıl mümkün kılabileceğimizi tartışmaya açtık. Bilim eğitimi üzerinde yoğunlaştığımız bu Karşılaşmalar’da, moderasyonu Denizli Değişim Elçisi Özlem Ünal üstlendi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

Gülşah Bayır Hakkında

Gülşah Bayır, ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 18 yıllık meslek hayatında, Kars, İstanbul, Edirne ve Denizli’nin çeşitli ilçelerinde görev yaptı. Öğretmenlik hayatında; öğrencilere hep bilim, fen ve teknolojiyi sevdirmeyi amaçladı. Ders öğretiminin yanı sıra çeşitli proje çalışmalarına danışmanlık yada liderlik yaparak daha çok çocuğu bilimle buluşturmak gayretindedir. İki çocuğu olan Bayır, halen Denizli Merkezefendi ilçesinde Hayırseverler Ortaokulu’nda görev yapmaktadır.

 

Özlem Ünal Hakkında

21 yıllık öğrenme yoldaşı olan Ünal, öğrencilerinin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine onlara doğa ve canlı sevgisi aşılamaya, çevre sorunları ve sürdürülebilirlik ile ilgili yaratıcı çözümler bulmaları için farklı bakış açılar geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Üç yıldır Denizli Öğretmen Ağ'ının başlangıç ekibi olarak değişim elçiliği ve yine Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda Kolaylaştırıcı olarak katkı sağlamaya çalışıyor.

 

 

Tarih
2020-06-12 16:30 - 17:30
╲╱